06 Eylül 2014, 23:50 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pastırmalı Humus Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 250 gram nohut 2 yemek kaşığı tahin 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1/4 adet limon suyu 4 dilim pastırma 1/2 çay kaşığı tuz Servisi için: 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber NASIL YAPILIR? Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve durulayın. Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile nohutları orta ateşte haşlayın. Haşlanmış nohutları, suyunu süzdükten sonra blender ya da bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Sarımsakları rendeleyin. Nohut püresini tahin, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve tuz ile karıştırın. Hazırladığınız humusun büyük bir bölümünü servis tabağına alın. Kalan kısmını pastırma dilimlerinin orta kısmına yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın. Humus dolgulu pastırma dilimlerini de aynı servis tabağına yerleştirin. Servisi için; zeytinyağını kızdırın. Kırmızı toz biber ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Biberli yağı humusun üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
humus, pastırmalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Humus Tarifi | Burce | Salatalar Mezeler | 0 | 20 Mayıs 2014 19:24 |
Patatesli Humus Tarifi | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 19 Mayıs 2013 00:19 |
Tereyağlı Humus | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 07 Şubat 2012 23:18 |
Humus (tarsus mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:11 |
Humus | kaRa_kiZ | Sebze Yemekleri | 1 | 25 Eylül 2009 16:39 |