03 Eylül 2014, 22:32 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yer Fıstıklı Krokan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 2 su bardağı yer fıstığı 2 su bardağı toz şeker 4 damla limon suyu NASIL YAPILIR? Yer fıstıklarını teflon bir tavaya alın. Toz şekeri de ekleyin. Kısık ateşte, toz şeker eriyip kahverengi bir hal alana kadar yer fıstıkları ile beraber sürekli karıştırarak pişirin. Eriyen şekere limon suyunu katın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Krokan karışımını yağlı kağıt üzerine düz bir şekilde dökün. Kalınlığını arzu ettiğiniz şekilde ayarlayın. Parmak izinizi üzerlerinde bırakmamak için krokanı oda ısısında 10 dakika kadar bekletin. Kıvam alan krokanı bütün olarak kaldırın. Arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara ayırın ve kapağı kapalı, hava almayan bir kavanozda arzu ettiğiniz kadar uzun süre saklayın. Tatlı tariflerinizde de kullanın. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
fıstıklı, krokan, yer |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Susamlı Krokan | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 08 Haziran 2014 09:48 |
Fıstıklı Kebap | Burce | Kebaplar Köfteler | 0 | 27 Mart 2012 20:51 |
Fıstıklı Çikolatalı Kek | N999 | Pastalar | 0 | 26 Ocak 2012 21:24 |
Fıstıklı ve romlu sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:49 |
Krokan (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:05 |