![]() |
Kaymak Batırma Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 3 kg yağlı çiğ süt 40 gram yaş maya Yeteri kadar ılık su 3 adet kesme şeker 2 su bardağı un Yarım su bardağı bal Yarım su bardağı tozşeker 150 gram toz antepfıstığı Kaymak Batırma Yapılışı SÜTÜN üzerinin kaymak bağlaması için bir gece önceden sütü 4 adet tepsiye pay edip, buzdolabında dinlendirin. Yaş mayayı az miktarda ılık suda eritin. Kesme şeker ekleyip, karıştırın. Azar azar un ekleyip, krep hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edin. Hamur iki misli kabarana dek üzerini kapatıp, dinlendirin. Hamurdan küçük boy bir kepçeyle alıp, kısık ateşte ve yapışmaz yüzeyli tavada tek tarafını kızartın. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kaymak bağlamış sütü buzdolabından alın. 1 adet hamurun kızartılmamış tarafını kaymağa batırıp çıkarın. Üzerine bal gezdirin. Tozşeker ve antepfıstığı serpip servis yapın. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk