31 Mayıs 2014, 13:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Marul Sarması Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet büyük yapraklı marul 5 adet yumurta 3 çorba kaşığı tereyağı 100 gram tulum veya rokfor peyniri Yarım demet maydanoz 3 dal nane 2 adet kırmızı biber Bir tutam karabiber Süslemek için: Kiraz domates Marul Sarması Yapılışı YIKAYIP kuruladığınız marulların ortasındaki sert kısımlarını keserek, boyuna olacak şekilde 2'ye bölün. Kenarlarını düzgün şekilde kesip şerit halinde hazırlayın. Katı şekilde haşlayıp ince kıydığınız yumurtaları, 3 çorba kaşığı tereyağını, ufaladığınız peyniri, ince kıydığınız maydanoz ve nane yapraklarını derin bir kap içerisinde karıştırıp çatalla iyice ezin. Közlediğiniz veya haşladığınız kırmızı biberleri küçük küçük doğrayın. Diğer malzemelerin olduğu kaba ilave edin. Karabiberi de ekledikten sonra son kez karıştırın. Marul yapraklarını düz bir zemin üzerine yerleştirin. Ortasına, hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı kadar koyarak kenarlara doğru yayın. Kenarlarını kapatmadan rulo şeklinde sarın. Ruloları yanyana dizerek streç filmle sıkıca sarın. Buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin. Servis yapmadan önce streç filmi çıkarın. Marul sarmalarını 3 cm'lik dilimlere bölerek tabağa yerleştirin. Kiraz domateslerle süsledikten sonra servis yapın. Aşçının notu: Tulum peyniri yapısında bol miktarda tuz barındırdığından, iç malzemeyi hazırlarken fazla tuz katmamaya dikkat edin. sofra | |
|
Etiketler |
marul, sarması, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pancarlı Marul Salatası tarifi | Amelia | Salatalar Mezeler | 0 | 17 Mart 2014 20:47 |
Etli Karalahana Sarması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:17 |
Vişneli Lahana Sarması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:15 |
Kakaolu sultan sarması tarifi | Zen | Tatlılar | 0 | 30 Kasım 2012 16:51 |