IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2015, 18:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzaktan Eğitim Programları Portalı




  • Bilgi Yönetimi Önlisans Programı
  • Coğrafi Bilgi Sistemleri Önlisans Programı​
  • Eczane Hizmetleri Önlisans Programı
  • Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programı
  • Kimya Teknolojisi Önlisans Programı​​​
  • Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Önlisans Programı
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı


--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:51 -->-> Daha önceki mesaj 18:50 --

Bilgi Yönetimi Önlisans Programı
Günümüzde bürolarda günlük faaliyetlerinin büyük bir bölümünü bilgisayarla gerçekleştiren insanların sayısı giderek artmaktadır. İşletmelerde sekreter, memur ya da orta düzey yönetici olarak çalışan çoğu kişinin, şu anda bilgisayar kullanmasalar da, gelecekte birer bilgisayar kullanıcısı olmaları beklenmektedir.

Bilgi Yönetimi Önlisans Programı bilgi çalışanı olara​k nitelendirilen, bilgisayarla ileri düzeyde tanışık orta kademe işgücü yetiştirmeye yönelik bir programdır. Bilgi işçilerinin ortak özelliği, yaptıkları iş ne olursa olsun, günlük faaliyetlerinin önemli bölümü bilgiyi oluşturmak, bilgiye erişmek, bilgi üzerinde işlemler gerçekleştirerek bilgiyi dönüştürmek, bilgiyi iletmek ve bilgiyi saklamak gibi temel işlemlerden oluşmaktadır.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:51 -->-> Daha önceki mesaj 18:51 --

Coğrafi Bilgi Sistemleri Önlisans Programı
​Coğrafi Bilgi Sistemleri konuları 2000’li yıllara kadar dünyada ve ülkemizde Harita Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Şehir Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, Orman ve Ziraat Fakülteleri, Bilgisayar Mühendisliği, Coğrafya gibi pek çok lisans programında projeler kapsamında ya da ders olarak öğretilmektedir. Ancak giderek artan talep nedeniyle özellikle veri üretimi konusunda çalışabilecek ara elemanların yokluğu önemli ölçüde hissedilmeye başlanmıştır. Günümüzde yapılan çalışmaların büyük kısmının veri yönetimi ve mekansal veriye gereksinim duyması, dünyada olduğu gibi ülkemizde de coğrafi bilgi teknolojileri ve yönetim bilişim sistemlerinin önemini ortaya çıkarmış, eğitim kurumları bu alanda yüksek lisans ve doktora programları açmaya başlamışlardır. Anadolu Üniversitesi, İTU, ODTÜ gibi kurumlar bu konuda öncülerdendir.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Dünyada 2000 yılı sonrası konu ile ilgili uzaktan öğretim destekli ya da örgün programlarla insan kaynağı yetiştirmeyi hedefleyen eğitim kurumlarının sayısı hızla artarken, ülkemizde Yönetim Bilişim Sistemleri konusunda önlisans-lisans eğitimi veren üniversite sayısı oldukça kısıtlıdır; Coğrafi Bilgi Teknolojileri konusunda önlisans-lisans eğitimi veren üniversite ise hiç bulunmamaktadır. Oysa birimlerin konusunda eğitim almış ara elemana da ihtiyacı vardır.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:51 -->-> Daha önceki mesaj 18:51 --

Eczane Hizmetleri Önlisans Programı
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Sağlık Programları Bölümünde yürütülen Eczane Hizmetleri Önlisans Programı; ülkemiz insanına hizmet eden eczanelerimizin ve ilaç sektörümüzün ihtiyaç duyduğu ara elamanları tamamen bilimsel bir ortamda eğitmek, gerekli bilgi ve donanıma sahip mesleki becerileri kazanmış olan elemanlar olarak yetiştirmek gayesi ile oluşturulmuştur.

Eczane Hizmetleri Önlisans Programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleştirilecek olup, programda yer alan derslerin yürütülmesinde başlangıçta üniversitemizin Eczacılık Fakültesi ile, ilerleyen dönemlerde ülkemizdeki diğer Eczacılık Fakülteleri ile işbirliği yapılacaktır. İşbirliği; ders kitaplarının hazırlanması, derslerin elektronik ortama aktarılması, TV ders çekimlerinin hazırlanması ve programda yer alan uygulamalı Pratik İlaç Bilgisi, İlaç Şekilleri yürütülmesi şeklinde olacaktır.​​​​​​​​​​

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:52 -->-> Daha önceki mesaj 18:51 --

Gıda Kalite Kontolü ve Analizi Önlisans Programı
Ülkemizde Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans eğitimi veren üniversite sayısı oldukça kısıtlıdır. Bu üniversitelerde ise genellikle gıda teknisyenliği eğitimi verilmektedir. Oysa gıda sektöründe konusunda eğitim almış gıda kontrolörlerine yardımcı olacak ara elemanlara da büyük bir ihtiyaç bulunmaktadır. Günümüzde Gıda kontrolörlüğü / gıda kontrolörlüğü yardımcılığı görevleri sağlık teknisyenlerine ve çevre sağlığı teknisyenlerine verilen eğitimler sonunda yetiştirilen elemanlarla yürütülmeye çalışılmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Sağlık Programları Bölümünde yürütülen Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programı; gıda kontrolörü/gıda denetçisine gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin hijyenik kontrol işlemlerinde yardımcı olmak üzere yapılması gereken işleri ve gıda güvenliğini bilen, tüketici sağlığını düşünen, teknik bilgi ve becerilerine sahip ara elemanlar yetiştirmek gayesi ile oluşturulmuştur.

Bu programdan mezun olan öğrenciler ile Gıda Güvenliği ve Kontrol Sistemi içerisinde Gıdalarda Mikrobiyolojik Kriterlerini ve Uygulamalarını bilen yardımcı personel ihtiyacı karşılanmış olacaktır.​​​​​

Bu bölümde okutulan dersler dönemliktir ve bölümün öğrenim süresi 2 yıldır. Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, güz ve bahar dönemlerinde ara ve dönem sonu sınavları olmak üzere dört kez oturumlu olarak sınavlara katılmaktadırlar. Öğrenciler bağlı oldukları büronun bulunduğu ilde katılırlar. Program, uzaktan öğretim yoluyla kişilere ulaşmayı bilgi gereksinimlerini karşılamayı amaçlamaktadır.

Bu programdan mezun olan öğrenciler ile gıdalardaki mikrobiyolojik kriterleri ve uygulamaları bilen yardımcı personel ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Programdan mezun olabilmek için 30 iş günü staj yapılması zorunludur. Öğrenciler ikinci sınıfın sonundaki yaz döneminde “Gıda Laboratuvarı” dersi kapsamında Eskişehir’de Eczacılık ve Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü laboratuvarlarında belirlenecek programa göre yüz yüze laboratuvar çalışmasına katılırlar. Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programında dersler internete dayalı eğitim sistemi ile yürütülmektedir. Programda yer alan derslerin yürütülmesinde akademik danışmanlık, e-öğrenme hizmetleri, TV eğitim programlarından yararlanılmaktadır. Programdaki derslerin bir bölümüne internet üzerinden katılım zorunlu olduğundan öğrencilerin öğretim süresi boyunca internete erişim olanağı bulunmalıdır. Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin verilen tüm derslerden başarılı olmaları gerekmektedir. ​​​ ​​​

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:53 -->-> Daha önceki mesaj 18:52 --

Kimya Teknolojisi Önlisans Programı
Kimya Teknolojisi Programı, bir önlisans programı olup öğrenim süresi dört yarıyıldır. Teorik dersler güz ve bahar dönemlerinde uzaktan öğretim yoluyla öğrenciye aktarılmakta, uygulamalı dersler ise yaz aylarında Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü laboratuvarlarında yürütülmektedir. Teorik derslerin sınavları güz ve bahar dönemlerinde ara ve dönem sonu sınavları olmak üzere dört kez oturumlu olarak yapılmakta ve öğrenciler bu sınavlara bağlı oldukları büroların bulunduğu illerde katılmaktadır. Uygulamalı derslerin ara ve dönem sonu sınavları ise bu derslerin yaz aylarında Anadolu Üniversitesi’nde yürütülmesi sırasında yapılmaktadır.

Programdan mezun olan öğrenciler; endüstride işletme, kalite-kontrol ve kimyasal analiz laboratuvarlarında, sağlık kuruluşlarının ilgili laboratuvarlarında ara eleman olarak çalışabilmektedir. Ayrıca bu programı tamamlayan öğrenciler, koşulları sağlamaları halinde, dikey geçiş yoluyla Kimya veya uygun başka bir bilim dalında lisans eğitimine devam edebilmektedirler. Kimya Teknolojisi Önlisans Programı, halen birçok üniversitenin Meslek Yüksek Okullarında yürütülmekte olan programlardan biridir. Dünya ve ülke nüfusunun sürekli artışına paralel olarak insanların temel ihtiyaçları da artmakta, dolayısıyla bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik kurum ve kuruluşlarda kimyasal analiz yapabilecek ara eleman eksikliği de günden güne daha fazla hissedilmektedir. Diğer yandan bu program, Kimya Lisans ve Lisansüstü öğretim için temel oluşturacak, bu programı tamamlayan bir öğrenci koşulları sağlaması halinde dikey geçiş yoluyla Kimya veya uygun başka bir bilim dalında lisans eğitimine devam edebilecektir.

Bu programda temel kimya bilgisine sahip kimya, çevre ve tıbbi alanlardaki analiz, kalite kontrol, araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında çalışabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış elemanların yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Kimya Teknolojisi Programı’nın ders programı, kimyanın ve aletli analizin temel konularını laboratuvar teknikleri ve uygulamaları ile vurgulayarak öğretecek dersler içerecek şekilde tasarlanmıştır.

Kimya Teknolojisi Programı’nda teorik dersler, uzaktan öğretim formatına göre yazılmış kitaplar ile interaktif danışmanlık, e-ders, e-kitap, e-ödev gibi uzaktan öğretim yöntemleri kullanılarak verilmektedir. Laboratuvar dersleri ise yüz-yüze eğitim formatında yürütülmektedir.

Kimya Teknolojisi Önlisans Programı kapsamındaki Matematik ve Teknolojinin Bilimsel İlkeleri isimli derslerin yürütülmesinde Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesinin sırasıyla Matematik ve Fizik Bölümlerinden, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, Temel Bilgi Teknolojileri ve Yabancı Dil derslerinin yürütülmesinde ise üniversite içindeki ilgili birimlerden destek alınmaktadır. Bunun yanında, bu programın uzaktan öğretim formatına uygun olarak yürütülebilmesi için üniversitenin ilgili birimlerinden TV programı, ders meteryali hazırlanması gibi konularda teknik ve teknolojik destek alınmaktadır.​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:53 -->-> Daha önceki mesaj 18:53 --

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Önlisans Programı
Gıda, ilaç ve kozmetik alnında dünyada ve ülkemizde sentetik bazlı ürünler yerine bitkisel kaynaklı doğal ürünlerin kullanılmasına olan ilgi son yıllarda büyük oranda artış göstermektedir. İnsan sağlığının yanı sıra bitkisel doğal kaynakların da korunmasının ön plana çıkmaya başladığı günümüzde geleneksel bilgilere dayalı uygulamaların yerine bilimsel bilgiye dayalı olarak doğadan toplanması, tarımı, üretim-işlemesi, pazarlanması ve kullanım yöntemleri konusunda eğitimli insan gücü büyük önem taşımaktadır. Bu konuda gerek kendi işini kurabilecek gerekse sektörde çalışabilecek eğitimli insan gücüne olan talebin giderek artmasının yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren özel işyeri sahipleri ve çalışanlarının açılan programların kontenjanlarının sınırlılığı, çalıştıkları illerin dışında ve örgün (devam zorunluluğu) olması nedeniyle eğitim alabilme imkanına sahip olamamaktadırlar.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Sağlık Programları Bölümünde yürütülen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Önlisans Programı; Gıda, ilaç ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin biyolojik, ekolojik, genetik ve sistematik özellikleri, kültüre alınması, doğadan toplanması ve korunması, kimyasal içerikleri ve analiz yöntemleri, temin edilmesi, üretimleri ve kalite kontrolleri, kullanım alanları ve etiği konusunda bilgileri disiplinler arası ve akademik bir anlayış içerisinde alarak temel bilgi düzeyine sahip olan yardımcı teknik personelin yetiştirmek gayesi ile oluşturulmuştur.​​​​​​​​​​​​

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:54 -->-> Daha önceki mesaj 18:53 --

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının "Tıbbi Laboratuvar" bölümü ile meslek yüksekokullarının "Laboratuvar" bölümünde verilmektedir. Ülkemizde Tıbbi Laboratuvar konusunda önlisans eğitimi veren üniversiteler (Örneğin; Ankara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Marmara Üniversitesi) vardır. Günümüz hastalık teşhis ve tedavisinin laboratuvara dayalı hale gelmesi, bu cihaz ve aletleri kullanabilecek ve hekimlerin istediği rutin testleri yapabilecek elemanların öneminin farkına varılması dünyada olduğu gibi ülkemizde de Tıbbi laboratuvarların önemini ortaya çıkarmış, eğitim kurumları bu alanda ön lisans programları açmaya başlamışlardır.

Ülkemizin artan nüfusuna paralel olarak sayısı gittikçe artan sağlık kurumlarının gelişen teknolojiye bağlı olarak tıbbi cihazları kullanacak ve testleri yapabilecek eğitim almış ara elemana da ihtiyacı vardır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Sağlık Programları Bölümünde yürütülen Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı; sağlık kurumları bünyesindeki tanı ve tedavi laboratuarlarında hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapan ve doğruluk, netlik, tekrarlanabilirlik bakımından uygun sonuçlar verebilen çalışanlar yetiştirmek gayesi ile oluşturulmuştur.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

__________________
...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
eğitim, portalı, programları, uzaktan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uzaktan eğitim başlıyor Zen Ödev ve Tezler 0 18 Şubat 2013 18:35
Eğitim Artık Uzaktan Alınacak! Kralice YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 18 Kasım 2008 14:02