10 Nisan 2016, 16:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Muşmula nedir, faydaları nelerdir? Kilo verdirmeyi sağlayan bunun yanında sayısız faydası bulunan muşmula, nerede yetişir ve nasıl tüketilir? Töngel, döngel, beşbıyık gibi çeşitli isimleri bulunan muşmula eski çağlardan itibaren tüketilen bir meyvedir. Muşmula ülkemizde daha çok Karadeniz bölgesinde yetişir. Bunun dışında Marmara ve Kuzey Anadolu Dağlarında da yabani olarak bulunur. Muşmula ağacı erik, şeftali, kiraz ve gülgiller familyasındandır. Muşmula ağacının yapraklarının üst kısmı koyu yeşil, altı beyaz ve tüylüdür. Muşmula ağacı 2-3 metre yüksekliğe sahiptir. Kırsal kesimleri sever ve sert iklimlerden hoşlanır. Baharda beyaz çiçek açan ağaç döllendikten sonra ceviz büyüklüğünde meyveler verir. Muşmulanın cinsi yetiştiği bölgeye göre farklılık gösterir. Ya kırmızıyı andıran kahverengimsi bir rengi veya açık yeşil rengi vardır. Dışı kılımsıdır. Meyveler ancak olgunlaştıktan sonra tüketilebilir, olgunlaşmadan önce meyvelerin tadı buruk ve acımsıdır. Meyvelerin taçlı bir görüntüsü ve içerisinde bolca iri çekirdekleri vardır. Meyveler sonbaharla kış ayları arasında yani ekim-kasım ayı gibi toplanır. Muşmula meyvesinden muşmula pekmezi, muşmula sirkesi, muşmula turşusu, muşmula çayı yapılır. Aynı zamanda muşmula kurutularak kış ayalarında da tüketimine devam edilir. Ayrıca muşmula marmelatı yapılarak tatlılarda da kullanılabilir. Muşmulanın yararları şöyledir; Bol miktarda C vitamini içerir, bu yüzden özellikle kış aylarında tüketilmesi gribal rahatsızlıklardan korunulmasını sağlar. Solunum yolları enfeksiyonu, öksürük, bronşit, astım gibi hastalıkların şiddetini azaltır. İçerdiği A vitamini sayesinde gözler için de oldukça faydalıdır, gözleri korur. Muşmula yapraklarıyla beraber kaynatılan muşmula hamur halinde romatizma veya kas ağrıları olan yerlere sürülür, ağrıyı keser. Muşmula çok fazla tüketilmemek kaydıyla şeker hastalarına da iyi gelir, kolon kanserini de önlemeye yardımcı olur. Sindirim sistemi organlarını da korur. Az kalori içermesi ve bağırsak hareketlerini artırması sebebiyle kilo verdirmeye yardımcı olur. Özellikle diyet yapanlar muşmulayı hoşaf olarak tüketir. Kan dolaşımını hızlandıran muşmula, vücudun zararlı maddelerden temizlenmesini de sağlar. Muşmula tüketmek enerji verir, stresi azaltır. Zihin için de oldukça faydalıdır. Her şeyin fazlasını tüketmek yarardan çok zarara neden olduğu için aşırı tüketiminden kaçınılması gerekir. Muşmulanın zararlarına değinecek olursak; Aşırı miktarda muşmula tüketmek sindirim sistemini olumsuz etkiler. Şişkinlik, kusma, hazımsızlık gibi olumsuz durumlar yaratabilir. Aynı zamanda aşırı tüketilmesi vücutta su kaybına neden olur.
__________________ Meğer candan öte bir can daha varmış.. Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
musmula faydalari, musmula nasil tuketilir, musmula nedir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kinoa nedir, faydaları nelerdir? | Ebru | Alternatif Tıp | 0 | 10 Nisan 2016 16:51 |
Çitsarmaşığı Nedir? Faydaları Nelerdir? | Flora | Sağlık Köşesi | 0 | 18 Temmuz 2013 23:25 |
Besbase Nedir? Faydaları Nelerdir? | Flora | Sağlık Köşesi | 0 | 09 Temmuz 2013 11:17 |
Bergamot Nedir? Faydaları Nelerdir? | Flora | Sağlık Köşesi | 0 | 09 Temmuz 2013 11:16 |
Baldırıkara Otu Nedir? Faydaları Nelerdir? | Flora | Alternatif Tıp | 0 | 09 Temmuz 2013 11:14 |