![]() |
Mide yanmasını söndüren gıdalar Mide yanması, her yaşta görülebilen, ancak 20 ile 50 yaşlar arasında daha sık rastlanan yaygın bir rahatsızlık. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yanma hissi genellikle yemekten önce veya yemekten 1-2 saat sonra hissedilmektedir. Rahatsızlığın ana sebebi, hazmı zor besinlerin sindirimi için salgılanan asidin aşırı olmasıdır. Çünkü bu fazla salgı, midenin kendisine de zarar vererek yanma hissine yol açmaktadır. Bunu önlemenin yolu da doğru ve bilinçli beslenmeden geçmektedir. Yani, mide sağlığına katkıda bulunan besinleri tercih ederek, yemek sonralarının azaba dönüşmesini önleyebilirsiniz. Hamilelikte Mide Yanması Gebelerde mide yanması hormonlar ve karın içinde büyüyen rahim nedeniyle, asit mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına bağlı tahriştir. Erken gebelikte daha çok aşerme ve bulantı-kusmaya bağlı oluşan bu yakınma, gebelik ilerledikçe kabızlık, hazımsızlık ve gaz gibi sorunlarla birlikte giderek artan şidette görülür. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Öneriler · Sık ve küçük öğünler halinde yiyin · Mide yanmanızı arttıran hareketler ve pozisyonlardan kaçının (ani öne eğilmeler, yemekten hemen sonra yatmak, uzanmak vb.) · Özellikle yemekten hemen sonra uzanmak yerine arkanızı küçük bir minderle destekleyerek oturun · Mide yanmanız,davranış ve diyet değişikliklerine rağmen düzelmez ve ya artarsa hekiminize danışarak antiasit alın. · Yağlı ve baharatlı gıdalardan, kızartmalardan, fazla miktarda çay, kahve ve çikolatadan uzak durun. · Yemekten sonra hafif yürüyüşler sorununuza iyi gelebilir. Büyüklerimiz midede yanma hissi duydukları zaman hemen bir lokma ekmek içi çiğnermiş. Özellikle yemeklerden önce meydana gelen mide yanmalarında, ekmek içinin değil ama ağıza bir şey atmanın doğru bir yöntem olduğunu belirten günümüz doktorları da, az fakat sık yemeyi tavsiye ediyor. Mide ağrılarınıza ve mide yanmanıza son verecek sağlıklı ve dost besinlerle beslenerek de, hem yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz, hem de yemek sonralarının azaba dönüşmesini önleyebilirsiniz. Bu dost yiyecekler hangileri mi? İŞTE SİZE BAZI İP UÇLARI... Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sıkıntıları giderebilir. Karnabaharda bulunan “gefarnato” maddesi ülser ilacının ham maddesi olarak kullanılıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baklagil: Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan “bioflavionid” maddesi, koruma faktörünü artırıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Elma sirkesi: Salatalarda elma sirkesi kullanın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hurma Doğal bir şeker olduğu için yemeklerden sonra tatlı yerine tüketilebilir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Maden suyu: Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Meyankökü: Güçlü bir mide koruyucusu. Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Muz: Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Biraz su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Zeytinyağı: Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor. SIZMA OLANINI TERCİH EDİN [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sigara ve alkolden uzak durun. Bunlar midedeki yanma hissini artırır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kızartmalardan uzak durun Hazmı kolay olmayan kızartmaları ve ağır yiyecekleri sofranızdan uzaklaştırın. Ağır yağlı, fazla kremalı ya da soslu besinleri yemeyin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İlaç kullanımı Gereksiz yere kullanılan her ilaç mideye zarar veriyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Uyku öncesi yemek Uykudan hemen önce, ağır gıdalar yenmemeli. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Acılı yiyecekler Acılı,ekşili ve baharatlı gıda ve turşulardan çok tüketmeyin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] TrtHaber |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk