IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2015, 13:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haftada En Az 3 Kez Mutlaka Yeşil Mercimek Tüketin




Yeşil mercimek ülkemizde çok değişik şekillerde sofralarımızda yer alan, uygun fiyatla oldukça bol bulabildiğimiz bir kurubaklagil seçeneğidir. Aynı zamanda besin değeri oldukça yüksek olan yeşil mercimeğin tüm faydalarını Diyetisyen Aysen Arıcan'dan öğrenelim.

Tanelerin dış kısmında çözünebilen ve çözünemeyen posa, iç kısmında nişasta ve protein bulunur. Yağ içeriği çok düşüktür ve çoğunluğu doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır. Ayrıca yeşil mercimek kolesterol içermez. Yeşil mercimek protein, karbonhidrat; lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamin ve yüksek oranda folik asit içerir. İçerisindeki kompleks karbonhidrat ve protein zenginliğinden ancak doğru şekilde hazırlanıp pişirildiğinde yararlanılabilir. Havadaki azotu toprağa bağlayan birkaç kurubaklagil türünden biridir ve içerdiği besin maddelerinin yanında, köklerinde %5-20 oranında azot bulunması toprağın verimliliğini artırmada da çok önemli bir bitki olduğunun göstergesidir.

Haftada en az 3 kez mutlaka tüketin!

4 temel besin grubundan birini oluşturan et, yumurta ve kuru baklagiller grubu içinde yer alır. Kuru baklagiller besin öğesi bileşimi ve posa içeriği açısından haftada en az 3 kez mutlaka tüketilmelidir. Yeşil mercimek özellikle kadın sağlığı açısından çok önemlidir. Sindirim sistemi hastalıklarının, bazı kanser türlerinin, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde çok önemlidir.

Diyet için birebir!

Hayvansal kaynaklı protein tüketimi yetersiz olanlarda, yağ ve kolesterolden kısıtlı diyet tedavilerinde, zayıflama amaçlı hazırlanan diyet programlarında, liften zengin beslenmenin gerektiği durumlarda tüketimi artırılarak protein gereksinimi karşılanabilir.

Pişirirken dikkat!

Ancak protein kalitesini artırmak için mutlaka tahıllarla birlikte tüketilmelidir. Pişirme usullerine uygun olduğunda ve C vitaminlerinden zengin sebze ve meyvelerle tüketildiğinde yapısındaki demir ve kalsiyumun biyoyararlılığı (vücutta kullanımı) artar. Örneğin; 1 porsiyon mercimek yemeği, 1-2 dilim tam tahıl ekmeği ve taze mevsim salata ile birlikte yenildiğinde protein kalitesi artar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 15 Kasım 2015, 13:56   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftada En Az 3 Kez Mutlaka Yeşil Mercimek Tüketin




Şimdi böyle yazdın Die yeşil mercimek pahalı olacak

BlackBerry developer's
BBM PIN : 2AEAA022
BlackBerry 10 ( Passport )
BlackBerry sürüm : 10.3.2.2474
Os sürüm : 10.3.2.2639

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
3, az, en, haftada, kez, mercimek, mutlaka, tüketin, yeşil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güzel bir cilt için mutlaka tüketin Cappy Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Mayıs 2014 12:35
Haftada en az 2 kere balık tüketin Zen Sağlık Köşesi 0 29 Nisan 2013 19:09
Yeşil Mercimek Çorbası Dilara Çorbalar 0 23 Nisan 2010 15:00
Yeşil Mercimek Salatası Dilara Salatalar Mezeler 0 23 Nisan 2010 13:06
Yeşil Mercimek Salatası Kralice Salatalar Mezeler 1 12 Mart 2009 14:15