15 Kasım 2015, 13:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1) | Haftada En Az 3 Kez Mutlaka Yeşil Mercimek Tüketin Yeşil mercimek ülkemizde çok değişik şekillerde sofralarımızda yer alan, uygun fiyatla oldukça bol bulabildiğimiz bir kurubaklagil seçeneğidir. Aynı zamanda besin değeri oldukça yüksek olan yeşil mercimeğin tüm faydalarını Diyetisyen Aysen Arıcan'dan öğrenelim. Tanelerin dış kısmında çözünebilen ve çözünemeyen posa, iç kısmında nişasta ve protein bulunur. Yağ içeriği çok düşüktür ve çoğunluğu doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır. Ayrıca yeşil mercimek kolesterol içermez. Yeşil mercimek protein, karbonhidrat; lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamin ve yüksek oranda folik asit içerir. İçerisindeki kompleks karbonhidrat ve protein zenginliğinden ancak doğru şekilde hazırlanıp pişirildiğinde yararlanılabilir. Havadaki azotu toprağa bağlayan birkaç kurubaklagil türünden biridir ve içerdiği besin maddelerinin yanında, köklerinde %5-20 oranında azot bulunması toprağın verimliliğini artırmada da çok önemli bir bitki olduğunun göstergesidir. Haftada en az 3 kez mutlaka tüketin! 4 temel besin grubundan birini oluşturan et, yumurta ve kuru baklagiller grubu içinde yer alır. Kuru baklagiller besin öğesi bileşimi ve posa içeriği açısından haftada en az 3 kez mutlaka tüketilmelidir. Yeşil mercimek özellikle kadın sağlığı açısından çok önemlidir. Sindirim sistemi hastalıklarının, bazı kanser türlerinin, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde çok önemlidir. Diyet için birebir! Hayvansal kaynaklı protein tüketimi yetersiz olanlarda, yağ ve kolesterolden kısıtlı diyet tedavilerinde, zayıflama amaçlı hazırlanan diyet programlarında, liften zengin beslenmenin gerektiği durumlarda tüketimi artırılarak protein gereksinimi karşılanabilir. Pişirirken dikkat! Ancak protein kalitesini artırmak için mutlaka tahıllarla birlikte tüketilmelidir. Pişirme usullerine uygun olduğunda ve C vitaminlerinden zengin sebze ve meyvelerle tüketildiğinde yapısındaki demir ve kalsiyumun biyoyararlılığı (vücutta kullanımı) artar. Örneğin; 1 porsiyon mercimek yemeği, 1-2 dilim tam tahıl ekmeği ve taze mevsim salata ile birlikte yenildiğinde protein kalitesi artar. | |
|
15 Kasım 2015, 13:56 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Haftada En Az 3 Kez Mutlaka Yeşil Mercimek Tüketin Şimdi böyle yazdın Die yeşil mercimek pahalı olacak BlackBerry developer's BBM PIN : 2AEAA022 BlackBerry 10 ( Passport ) BlackBerry sürüm : 10.3.2.2474 Os sürüm : 10.3.2.2639 |
|
Etiketler |
3, az, en, haftada, kez, mercimek, mutlaka, tüketin, yeşil |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Güzel bir cilt için mutlaka tüketin | Cappy | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 05 Mayıs 2014 12:35 |
Haftada en az 2 kere balık tüketin | Zen | Sağlık Köşesi | 0 | 29 Nisan 2013 19:09 |
Yeşil Mercimek Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 23 Nisan 2010 15:00 |
Yeşil Mercimek Salatası | Dilara | Salatalar Mezeler | 0 | 23 Nisan 2010 13:06 |
Yeşil Mercimek Salatası | Kralice | Salatalar Mezeler | 1 | 12 Mart 2009 14:15 |