10 Kasım 2014, 16:59 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Altın çilek mucizesi Altın çilek mucizesi Son günlerde her yerde boy gösteren ürün aslında ülkemizde de yetişmekte olan yer kirazı olarak bilinen meyve. Güney Amerika orijinli bu meyven physalis türünde olup, yenmeyen çeşitlerinden olan ve güveyfeneri olarak adlandırılan tipi çevre düzenlemelerinde kullanılıyor.Kendisini kılıf gibi saran kaliks denilen yapraklara sahip bu meyvenin özellikle kabuğunun çok lezzetli olduğu söyleniyor. Egzotik bir meyve olan altın çilek ya da yer kirazının yenmeyen formu Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde doğal olarak yetişebildiği gibi, yenilen yer kirazı ise özellikle Mersin'in Silifke ilçesinde ve devlet desteği ile yetiştiriliyor. Ülkemizin birçok bölgesinde de deneme ekimi yapılan altın çilek, bu bölgelerde de başarılı sonuçlar vermeye başlamış durumda. Kilosu ithal edildiğinde yaklaşık 175 TL. olan kirazın yerli üretimden sonra 25 TL. ye kadar düşeceği de varsayılanlar arasında. Peki, altın çileğin yararları neler? Ürün öncelikle yüksek bir ORAC rakamına sahip. ORAC'ın antioksidan ölçü birimidir. Yanı sıra B vitaminleri, C vitamini ve karoten açısından da zengin bir meyve. Antioksidan özelliği ile öncelikle vücuttaki serbest radikallerin atılmasında faydalı bu ürün dolayısı ile kalp – damar hastalıkları, kolesterol, kansere karşı koruma sağlıyor. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlarken yine aynı özellik uzun süre tok tutmaya da yardımcı. Bu sayede açlık hissini azaltarak kilo vermeye de yardımcı oluyor. Dünyada genellikle yemek dekorasyonu ve süslemelerinde kullanılan, taze tüketilen bu meyvenin reçelinin de çok lezzetli olduğu verilen bilgiler arasında. Kurutulmuş olarak da satışa sunulan altın çilek önümüzdeki günlerde daha da artan bir talebe neden olacak gibi görünüyor. Altın çilek nasıl tüketilmelidir? Altın çilek yabancı ülkelerde meyve kurusu olarak yenildği gibi altın çilek reçeli , pasta malzemesi ve puding aroması olarak ta kullanılmaktadır. Altın çilek meyvesi nemsiz ve soğuk ortamda saklanmalı ve fazla bekletilmeden tüketilmelidir. Üzüm kurusu kullandığınız pastalar, tatlılar ve yemeklerde altın çileği de kullanabilirsiniz. Enerji : 335 kcal Lif : 32 gram Yağ : 2,5 gram Karbonhidrat: 66 gram Protein : 16 gram Kalsiyum : 9 gram Fosfor : 40 miligram Beta Karoten: 72 miligram Tiamin : 0.11 miligram C Vitamini : 8 miligram Niasin : 2.8 miligram
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
|
Etiketler |
altın, cilek, mucizesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dr. Öz Altın Çilek Hapı | System | Sağlık Köşesi | 0 | 04 Kasım 2011 15:26 |
Altın Çilek Revaçta | Afrodit | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 2 | 07 Ağustos 2011 20:42 |
Altın çilek Can Aldı | Winston | Haber Arşivi | 0 | 15 Mayıs 2011 12:40 |
Doğanın Altın Mucizesi: Bal! | Dilara | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 19 Temmuz 2010 12:53 |
Altın Oran ve Kabe Mucizesi | Süslü | Esrarengiz Olaylar | 0 | 11 Şubat 2010 00:16 |