21 Ekim 2014, 20:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Muşmula Muşmulanın Faydaları Muşmula kışın yapraklarını döker. Toplanan meyveler bir süre bekletildikten sonra yumuşar ve yenecek olgunluğa erişir. Muşmulada B vitaminleri ve çeşitli madeni maddeler vardır. Bunlarla ince ve kalın bağırsağı kuvvetlendirir ve düzenli çalışmasını sağlar. Tam olgunlaşmış halde yenmelidir. • İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteride çok fayda verir. Yarım litre suya 100 gram parçalanmış meyve konur, 15 dakika kadar kaynatılır, soğuduktan sonra süzülür, şekerle tatlandırılır, günde 2 bardak içilir. • Peklik yapmadan ishali durdurur. • Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. • Kan dolaşımını düzenler. • Ana karnındaki ceninin düşmesini önler. • Ayrıca sinirleri düzeltir ve güçlendirir. • Beslenmenin dengeli olmasını sağlar. • Bağırsak bozuklukları için; çekirdeği çıkarılmış 100 gram ham muşmula ezilir, süt ve şekerle karıştırılıp yenir. • Bazı kimselerde yüzde meydana gelen pütürlerin üzerine taze muşmula yaprağı sarılırsa, deriyi sıklaştırır ve eski haline getirir. • Tansiyonu yüksek olanların muşmulayı az yemeleri gerekir. | |
|
Etiketler |
muşmula |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muşmula Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:46 |
Muşmula (beşbıyık) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 06 Ağustos 2013 23:40 |
Hamile kadınların ilacı muşmula: | pyracantha | Aile Evlilik ve Çocuklar | 0 | 09 Kasım 2010 16:51 |