17 Ekim 2014, 15:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sağlık için incir Sağlık için incir Son 10-15 yılda yapılan araştırmalar, bitkisel gıdalarda bulunan liflerin sindirim sisteminin düzgün çalışması açısından çok önemli olduğunu ortaya koyuyor. Besin olarak alınan lifin sindirime yardımcı ve bazı kanser türlerinin riskini azaltmada etkili olduğu biliniyor. Uzmanlar bu nedenle lif açısından zengin olan incirin tüketilmesini tavsiye ediyor. Çünkü incir herhangi bir meyve ya da sebzeye göre en yüksek lif içeriğine sahip. Sadece 1 adet kuru incir 2 gram lif sağlar ve bu tavsiye edilen günlük ihtiyacın yüzde 20’sidir. İncir doğal olarak yağ, sodyum ve kolesterol içermediği ve yüksek lif oranına sahip olduğu için, kilo vermeye çalışan kişiler için de uygun bir besin. Aynı zamanda tüm meyvelere göre en yüksek mineral içeriğine sahip. 40 gram incir, 244 mg potasyum (günlük ihtiyacın yüzde 7’si), 53 mg kalsiyum (günlük ihtiyacın yüzde 6’sı) ve 1.2 mg demir (günlük ihtiyacın yüzde 6’sı) içeriyor. İncirde kalsiyum oranı da çok yüksek. Kalsiyum içeriği açısından meyveler arasında portakaldan sonra ikinci sırada. Bir kase kuru incir, bir kase süte eş miktarda kalsiyum sağlıyor. İncir, uzun süreli hastalıklardan sonra hızlı şekilde iyileşmeye yardımcı olan, güç ve kuvvet veren bir ilaç olarak da düşünülebilir. Fiziksel ve zihinsel zorlanmayı ortadan kaldırır ve vücuda enerji, güç sağlar. Çünkü incirin en önemli besin öğesi, tüm meyvenin yüzde 51-74’ünü oluşturan şekerdir ve tüm meyveler arasında en yüksek şeker oranını içerir. Ayrıca incir, astım, öksürük ve soğuk algınlığı gibi durumlarda da tedavi amaçlı tavsiye edilir. Mevsimindeyken taze olarak bol bol tüketmenizi öneririz ama önümüzdeki uzun kış için kurusundan da faydalanabilirsiniz. Ve işte incirle yaratacağınız lezzet harikalarından bazılarının tarifleri... İncir reçeli Bu mükemmel lezzetteki reçeli şimdi yapın, bütün kış incirin sağlık dolu etkilerinden faydalanın: Malzemeler: 500 gr incir, 500 gr toz şeker, 2 su bardağı su, yarım limonun suyu, 3-4 diş karanfil Hazırlanışı: İncirlerin kabuğunu soyun. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın. İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın. Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın. Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın Taze incir marmeladı Malzemeler: 1 kg olgun taze incir, 4.5 su bardağı toz şeker, 2/3 adet limon suyu, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu, 3 adet karanfil, 1/2 adet çubuk tarçın Hazırlanışı: Taze incirleri kabukları ile beraber, renginin daha güzel olması için elinizle dörde bölün. 200 gram tozşeker ile karıştırdıktan sonra 1 saat kadar bekletin. Daha sonra kalan şeker ve limon suyu ile birlikte tencereye aktarın. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra tarçın çubuğu, rendelenmiş limon kabuğu ve karanfilleri atın. 30 dakika daha pişirin. Pişirmiş olduğunuz marmeladı ocaktan alın. Ilınınca ince telli bir süzgeç yardımıyla süzün ve sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarın. Üretim tarihini kavanozların üzerine not etmeyi unutmayın. Aklınızda bulunsun: Taze incir marmeladı hazırlamak için olgun incir seçmelisiniz. İncir tatlısı Hafif ve lezzetli olan bu tatlılardan taze olanını şimdi, kuru olanını da kış boyu davetlerinizde kullanabilirsiniz... Kuru incir tatlısı Malzemeler: 500 gram kuru incir, 3 çorba kaşığı toz şeker, 3 çorba kaşığı ceviz içi Hazırlanışı: İncirlerin saplarını koparıp yıkayın. Sap yerlerinden kesip içlerine dövülmüş ceviz içi ve şeker karışımından doldurun. Doldurduğunuz incirleri kapatıp, yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerine bir bardak su veya süt ilave edin. Hafif ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirin. İncirler yumuşayınca soğutup servis yapın. Taze incir tatlısı Malzemeler: 1.5 kg taze siyah incir, 5 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, yarım limon suyu Hazırlanışı: Su, şeker ve limon suyunu 15 dakika kaynatın. Kaynayan şerbetin içine taze incirleri koyup 1,5 saat kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra servis yapın. Çikolatalı-fındıklı incir tatlısı Malzemeler: 150 gram kuru incir, 2 su bardağı ince dövülmüş fındık, 3 çorba kaşığı krem çikolata, yeteri kadar hindistan cevizi Hazırlanışı: Kuru incirleri dövülmüş fındıklarla robotta çekin. Derin bir kapta krem çikolatayı da ilave edip bir hamur yoğurun. Buzdolabında 1 saat kadar bekleyen hamuru sucuk gibi rulo yapın ve Hindistan cevizi ile kaplayın. Parmak kalınlığında dilimleyip servise sunun. Sütlü incir tatlısı Malzemeler: 8 adet kuru incir, süt Hazırlanışı: İncirlerin sap ve dip kısımlarını çıkartın ve büyük bir havanda içine azar azar süt katarak pürüzsüz bir muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. Ufak kaplara koyun ve buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis yapın. Kıvama gelmesi biraz vakit alsa da şekersiz yapılan bu tatlı çok lezzetlidir. Sütü pişirmediğimizden dolayı ertesi gün mutlaka tatlı tüketilmelidir. | |
|
Etiketler |
icin, incir, sağlık |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ev hanımları sağlık için yürüyecek | Bozkurt- | Haber Arşivi | 0 | 19 Şubat 2014 13:46 |
Sağlık için süper karışımlar | Lady | Sağlık Köşesi | 2 | 21 Ağustos 2012 15:40 |
Erkekler için sağlık reçetesi | Lucifer | Erkek Sağlığı | 0 | 24 Kasım 2011 11:30 |
Sağlık için 2, mutluluk için 3 çocuk lazım! | Dilara | Aile Evlilik ve Çocuklar | 0 | 21 Eylül 2010 14:15 |
Sağlık için 2 çocuk ideal | Cemalizim | Haber Arşivi | 0 | 13 Mart 2010 17:11 |