Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zerdeçal.
Yaprakları sivri uçlu, çiçekleri sarı renkte bir bitkidir. Et, balık, yumurtalı yemeklere katılır. Ayrıca kimi zaman safranın yerine de kullanılmaktadır. Gaz söktürücü ve safra artırıcıdır. Köri sosu ve hardal yapımında kullanılan bir baharattır.
Zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasından sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsidir. Hint safranı olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya'dır.
Yiyeceklerden fümeler, turşular, zerde ve bazı keklerde, yumurtalı yemeklerde, çorbalarda kullanılır.
Zerdeçal, zencefil familyasından lifli bir bitki olan Curcuma longa bitkisinin kökünden elde edilmektedir.
Hafif aroması zencefile benzer, keskin bir tadı vardır.
Kaynatıldıktan ya da buharda bekletildikten sonra sonra kurutulur ve ufalanır.
Zerdeçöp, safran kökü, sarıboya, zerdeçav, hint safranı gibi isimlerle de anılır.
Zerdeçal bitkisinin faydaları
Antienflamatuvar, antikanserojen ve antiaterojenik olduğu bilinmektedir.
Gaz söktürücü ve safra artırıcıdır.
Zerdeçal yaygın olarak kullanılan antioksidanlardandır.