IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2022, 11:58   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anne Karnında Bebek Hakkında En Çok Sorulan 20 Soru




Anne Karnında Bebek Hakkında En Çok Sorulan 20 Soru




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Anne karnındaki bebek, nasıl büyük bir merak konusu olduğunu bir bilsen!

Anne karnındaki bebek en çok hangi haftalarda kilo alır, nasıl görünür, ne yer ne içer Hafta Hafta Hamilelik serimizden detaylı bir şekilde öğrenebilirsin.

Şimdi ise annenin karnının içinde güler misin ağlar mısın, hıçkırır mısın hisseder misin gibi hamilelerin delicesine merak ettiği soruların cevaplarıyla bu gizemi çözmeye başlayalım!

1. Anne karnında bebek ne zaman hareket eder?

Bebeğin 9. haftada birtakım hareketleri yapmaya başlar ama bunları fark etmen birkaç hafta sürebilir. 14. hafta itibarıyla vücudunu hareket ettirebilir hale gelir. Kollarını büküp bacaklarıyla tekme atma hareketi yapabilir, başparmağını ağzına götürebilir. Senin fark etmen yine zaman alabilir.


Hamileliğinin 28. haftasında bebeğinin hareketlerini otururken ya da uzanırken hissedebilirsin. 32-34. haftalarda bebeğin yeri iyice azaldığından hareketlerinde azalma hissetmen doğal.



2. Anne karnında bebek nasıl beslenir?

Anne karnında bebek acıkınca ne yapar

Anne karnında bebek beslenmesi plaseanta ve göbek kordonu aracılığı ile oluyor. Plasenta, süngerimsi yapıya sahip, düz, yuvarlak bir ek organ. Bebeğin beslenmesinden oksijen almasına, anneyle arasındaki alışverişi sağlıyor. Plasentayı bebeğe bağlayan şey ise göbek kordonu. Yani annenin yiyip içtikleri göbek kordonu ile plasentaya gidiyor, bebekler de plasentada depolananlarla bir güzel besleniyor.

Anne karnında bebek acıkınca ne yapar, söyleyelim. Gebeli süresince anne ve bebek koordineli bir şekilde hayatlarını sürdürürler. Bebeğin, senden beslendiği için senin beslenmene göre hareket eder. Bebeğin açlık gösterdiğinde sen de açlık hissetmiş olacağın için yemek yeme refleksi dürtüsel olarak gelişir.


3. Anne karnında bebek nasıl kilo alır?

Anne karnındaki bebek 29. hafta itibarıyla hızla kilo almaya başlar. 30. haftayla birlikte artık yağ depolamaya başlar. 37. haftaya dek bebek, her hafta neredeyse 250 gr civarında kilo alır.

Gebeliğin 33. haftasında bebeğin neredeyse gelişimini tamamlamış gibidir. 37. haftadan sonra gelişimine devam eder ancak kilo alımı yavaşlar.



4. Anne karnında bebek ne zaman duyar?

Bebeğin 18. haftada sesleri duymaya başlayabilir. İç kulağındaki kemikler sertleşince beyinden gelen sinir uçları da kulaklara bağlandığından artık sesleri duyabilir. Kalp atışlarını, midendeki guruldamaları, göbek kordonundan kanın akışını duyabilir. 19. haftada duyma yetisi iyice gelişir. Ona şarkı söylersen bil ki karnında seni dinleyecek. 27. haftada ise senin ve eşinin sesini tanımaya başlar.




5. Anne karnında bebek ne zaman baş aşağı döner?

Bebek anne karnında nerede durur

Bebek anne karnında nerede durur, en çok merak edilen sorulardan biri. 20. haftadan sonra en çok baş aşağı ve sırtı sola pozisyondadır. Çünkü biliyorsun, bebeklerin önce kafaları büyür. Başı büyük olduğu için bunu yerçekimi etkisi olarak düşünebilirsin.

Yani doğuma yaklaşılırken bebeğin baş aşağı pozisyona geçtiği bilgisi doğru değil. 24. haftada amniyotik kesenin içinde baş aşağı mı yoksa doğru mu durduğunun farkında olur; çünkü vücudunun dengesini sağlayan iç kulağı oluşmuştur. Tebrikler küçük kahraman!

6. Anne karnında bebek neden ölür?

İlk sebep, bebeğin hasta olması, gelişememesi. Bunu bir doğa yasası gibi düşün. Bebek hastaysa vücutta tutunamaz, düşük olur ve ölür. Özellikle erken doğumda bu durum daha çok görülüyor ama illa her erken doğumda yaşanacak diye bir şey de yok.

Bazen de sorun plasentadan kaynaklanır. Plasenta anne adayının vücuduna iyi yerleşmemişse, bebek olması gerektiği gibi beslenip gelişemez.

Son olarak anne adayında böbrek, karaciğer veya kalp hastalıkları varsa, kanı temizlenmiyorsa bu kanı bebeğine aktaracağından bebek ölür.


7. Anne karnında bebek neden hıçkırır?

-16. haftada hıçkırır. Hıçkırık, genelde bebeğin nefes almaya yönelik akciğer hareketleri yapmadan önce oluşur. Nefes borusu havayla değil de sıvıyla dolu olduğundan bilinen hıçkırık sesi çıkarmaz.

-17. haftada hıçkırıkları duymasan da hissetmeye başlayabilirsin (özellikle 2. gebelikse).

-30. haftada diyaframını belli bir ritimle hareket ettirerek solunum hareketlerine başlayacağından bebeğini hıçkırık tutabilir. Adeta bir spazm hissedebilirsin.

8. Anne karnında bebekte böbrek genişlemesi neden olur?

Bunun tıptaki adı hidronefroz. 5. haftada bebeğin böbreği gelişmeye başlar. İlk başta idrar ve böbrek yolları birbirinden bağımsızdır. Yani boşaltım sistemi henüz oluşmamıştır.

Böbreğin üst idrar yolu ile birleştiği bölgede darlık olması,
Mesaneye inen idrarın böbreklere geri kaçması gibi durumlar ise anne karnındaki bebekte böbrek büyümesine neden olur. Genellikle geçici bir durumdur, riskl bir durum varsa doktorun sana gerekenleri söyler.
9. Anne karnında bebek uyur mu?

Anne karnında bebek uyur mu

Bebekler gebeliğin 28. haftasında düzenli bir şekilde uyuyup uyanırlar. Uyku düzeni farklıdır, her seferinde 20 ya da 30 dakika kadar uyur. 9. haftada sessiz uyur, rutin denilebilecek bir uyku döngüsü oluşmuştur.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



10. Anne karnında bebek sevildiğini hisseder mi?

Uyarılara açık, 18. haftadan itibaren duymaya başlıyor, her şeyden öte senin parçan. Birçok uzman anne karnındaki bebeğin sevildiğini hissettiğini söylüyor. Nasıl ki hamilelikte stres bebeği olumsuz etkiliyor, olumlu duygular ve sevgi de fetüsçüklere iyi geliyor.



11. Anne karnında bebek gaz çıkarır mı?

Bağırsak gelişimi doğumdan sonra dahi devam ediyor. Gaz ve kabızlık, hamileler için büyük sorunken bebekler için henüz imkansız bir durum.



12. Anne karnında bebek kaka yapar mı?

Anne karnında bebek kaka yapar mı

Normal şartlarda bebek anne karnındayken kaka yapmaz. Anne karnında bebeğin bağırsaklarına yapışan koyu kıvamlı bir kaka birikir. Buna mekonyum denir.

Göbek kordonunun sıkışması, (Hamilelikte Yaşanan Göbek Kordonu Sorunları Neler?)
Zorlu doğum,
Geç doğum,
Annenin kronik akciğer, damar, kalp hastalıklarının olması,
Diyabet ve yüksek tansiyon sorunları yaşaması gibi durumlarda bebekler anne karnında kaka yapabiliyor.
13. Anne karnında bebek kakasını yutarsa (mekonyum aspirasyonu)

Kaka, bebeğin soluk borusuna ve akciğerlerine ulaşır. Önemli bir durum, bebeğinin gelişimi ile ilgili sorunlar meydana gelebilir. Tedavisi için doktorun sana bilgi verecek.

14. Anne karnında bebek neden gelişmez?

Rahim içi gelişme geriliği, plasentanın cenine yeterince oksijen ve besin taşıyamaması gibi sorunlardan kaynaklanır. Diğer problemli durumlar da bunlar:

Annede yüksek tansiyon olması,
Sigara ve alkol kullanma,
Annenin normalden az kiloda olması ya da yetersiz beslenme,
Tip 1 diyabet, kalp, karaciğer, veya böbrek hastalığı gibi kronik hastalığı olması,
Preeklampsi veya eklampsi,
Çoğul gebelik.
Ayrıca enfeksiyon, doğum kusuru veya kromozom anomalisinden de kaynaklanabilir. Her zaman da sebep bulunamıyor, bilgine.

15. Anne karnında bebek üşür mü?

Bu soru genellikle hamilelikte dondurma yemekle ilgili soruluyor. Gebelikte dondurma yersen bebeğin üşümüz, hadi afiyet olsun.

16. Anne karnında bebek kalp atışı kaç olmalı?

-11. ya da 12. haftadan itibaren bebek kalp atış hızının ortalama 140-160 vurgu olması normal kabul ediliyor.


17. Anne karnında bebek cinsiyeti değişir mi?

Anne karnında bebek cinsiyeti değişir mi

Bebeğin cinsiyeti değişmez ama doktorun söyledikleri değişebilir. Ultrason cihazının teknik donanım konusunda yetersiz kalması ve annenin kilolu olması, bu durumun başlıca nedenlerinden.

18. Anne karnında bebek ne zaman saçlanır?

-20. haftada ince kaşları ve saçlarıyla bir bebeğe benzeyen cenin halindedir. 26. haftada kirpikleri, kaşları ve saçları gürleşir.

19. Anne karnında bebek ezilir mi?

Bebek büyüdükçe alanı elbette daralacak ama bu, ezilip sıkışacağı anlamına gelimiyor. Daha fazla alana ihtiyacı olduğunda doğacak zaten, merak etme.

20. Anne karnındaki bebek kaçıncı haftada gözlerini açar?

Gebeliğin 28. haftasında gözleri açılıp kapanmaya başlar. Ona bakabilseydin göz rengini saptayabilirdin. Fakat doğduktan sonraki ilk 6 ayda özellikle mavi ve yeşil göz rengi değişir.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anne karnında 8 operasyon SeckiN Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2013 11:27
Anne karnında mucize! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Şubat 2013 15:23
Anne Karnında Bebek Ölümleri Liaaa Kadın Sağlığı 0 31 Mart 2012 16:22
Bebek Anne Karnında Ameliyat Edildi System Çocuk Sağlığı 0 07 Eylül 2011 18:48
Anne Karnında... Düş Haber Arşivi 0 07 Eylül 2011 12:34