IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2022, 20:32   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuzda Pişik, Güneş Yanığı, İsilik, Sinek ve Böcek Isırması, Kesikler Olursa Ne Yapmalısınız?




Çocuğunuzda Pişik, Güneş Yanığı, İsilik, Sinek ve Böcek Isırması, Kesikler Olursa Ne Yapmalısınız?







[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer?

Pişik, bebek bezi ile sarılan bölgede görülür. İdrar ve dışkının cilde uzun süre teması, ishal, banyo sonrası bebeğin yetersiz kurulanması ve temizlik için kullanılan özel mendiller pişiğin gelişmesine neden olabilir.
Bez bölgesinde kızarıklık, gergin deri üzerinde iltihaplı ve alevlenmiş bölgeler, cinsel bölge çevresinde başlayan kızarıklık görürseniz pişikten şüphelenin.

Bebeklerde pişiğe ne iyi gelir?
Bebeğinizin cinsel bölgesindeki kızarıklığı fark ettiğinizde ılık suyla yıkayın, iyice kurulayın ve en etkili pişik önleyici kremi sürün. Sık sık bebeğinizin bezini değiştirin ve altını yıkayın günde en az 20 dakika altını açık bırakmaya çalışın. Eğer üç gün içinde pişiği geçiremiyorsanız veya pişik bölgesinde içi sıvı dolu kabarcıklar varsa doktorunuza başvurun.

Bebeklerde İsilik
Yüzde, boyunda, omuzlarda, dirsekte, kasıkta, diz arkası gibi derinin kat yerlerinde yani ter bezlerinin bulunduğu bölgelerde oluşan sönük, kırmızı lekelere isilik denir. İsilik, vücudun fazla ısınmasına karşı ter bezlerinin fazla ter üreterek yanıt vermesi ile oluşur.


Bebeklerde İsilik Nasıl Geçer?
Çocuğunuzun kıyafetlerini hava sıcaklığına göre çok kalın giydirmeyin, çocuğunuzu sıcak günlerde her gün yıkayın. Çamaşırları mümkün olduğunca sabun tozu ile yıkayıp ütü ile yumuşatmaya çalışın. Çocuğunuzun bulunduğu oda sıcaklığının çok yüksek olmamasına dikkat edin ve odada hava dolaşımını sağlayın. Kıyafet seçiminde yün veya sentetik kumaşlar yerine pamuklu kumaş tercih edin.

Bebeklerde Güneş Çarpması ve Güneş Yanığı
Derinin, güneşin ultraviyole ışınlarına aşırı maruz kalması sonucu güneş yanığı oluşur. Çoğunlukla anne ve babanın dikkatsizliğine bağlı gelişir. Su, kum ya da kar gibi güneş ışığını yansıtan parlak yüzeylerde güneş ışığının etkileri daha da artar.


Bebeklerde Güneş Yanığı Belirtileri Nelerdir?
Kızarıklık, ağrı ve ateş güneşle karşılaştıktan 2-4 saat sonra başlar, 24 saat içerisinde artar, 2-3 gün içerisinde azalma eğilimine girer. Kırmızı, sıcak, hassas cilt, içi sıvı dolu kabarcıklar, soyulmaya yol açan kaşıntı güneş yanığını düşündürür.
Bebeklerde Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?
Gergin ve yanık cildi rahatlatmak ve tahrişi engellemek için günde birkaç kez suyla banyo yaptırın fakat sabun kullanmayın. Evdeyken yanık bölgenin üstüne kıyafet giydirmeyin ve hava almasını sağlayın. Ateşi 39°′nin üzerinde ise doktora başvurun ve ıslak tülbentle ateşini düşürmeye çalışın. En az 48 saat çocuğunuzu doğrudan güneş ışığından uzak tutun. Çocuğunuzun bol sıvı almasına dikkat edin. Çocuğunuzun yanık bölgesinde kabarcıklar ve ateş varsa, cildi kuruysa ve zihni karışmış görünüyorsa hemen doktora başvurun çünkü bu güneş çarpması olabilir ve acilen tedavi edilmelidir.
Güneş ışınlarına maruz kalacağı ilk günlerde çocuğunuzun cildini örtün, tüm vücudunu bebekler için tam korumalı bir güneş kremi sürün ve ensesini geniş kenarlı bir şapkayla koruyun. Suya girip çıktıktan sonra güneş kremini tekrar uygulayın. Güneş ışınlarına maruz kalmayı 15-20 dakika ile sınırlandırın ve olabildiğince gölgede tutmaya çalışın. Yazın güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerinde doğrudan güneşte kalmayın.




Bebeklerde Sinek-Böcek Sokması Belirtileri Nelerdir?
Süt çocukları, sivrisinekleri kendilerinden uzaklaştıramadıkları için ısırılmaları kolay olur.

Çocuğunuzun cildinde küçük bir delik izi, bölgesel tahriş ve şişme, sarılık, donukluk; çok nadiren nefes alma güçlüğü, terleme ve baygınlık görülür. Şişliğin boyutu bir noktadan birkaç santime kadar olabilir, boyutun büyük olması çocuğun alerjik olduğu anlamına gelmez ve hassas çocuklarda sivrisinek sokmaları aylar süren şişliğe neden olabilir.

Bebeklerde Sinek Sokması Tedavisi
Çocuğunuzu arı ya da eşek arısı soktuysa ve iğne hala deride ise çıkarın, keseyi sıkmaktan kaçının, acıyı ve şişmeye engellemek için eşek arısı sokmalarında sirkeyle, arı sokmalarında maden suyuyla soğuk kompres uygulayın ve bölgeyi ovuşturmayın.

Evde alabileceğiniz önlemlerden en önemlisi cibinlik ve pencere teli kullanmaktır. Açık alanlarda ve pikniklerde parlak renkli giysilerden, parfüm kullanmaktan kaçınmaktır.

Çocuğunuz da alerjik reaksiyon gördüyseniz, şok geçiriyor ve nefes almakta zorlanıyorsa boğazdan ya da ağızdan böcek soktuysa ve böceğin soktuğu yerdeki kızarıklık giderek büyüyor ve iltihaplanıyorsa hemen bir doktora başvurun.



Bebeklerde Kesik Nasıl Tedavi Edilmeli?
İltihaplanmayı önlemek için kesik ve sıyrığı akan suyun altında bol sabunla en az 10 dakika temizlemeli ve temiz bir gazlı bezle yara hava alacak şekilde üstü örtülmeli.

Eğer yara geniş ve kanıyorsa yaranın üzerine sıkıca bastırıp hasarlı damara basınç yaratın ve o bölgeyi kalp hizasının üstünde tutun. Çocuğunuzu sırt üstü, başı aşağıda kalacak şekilde yatırın ve yaralı bölgeyi yukarda 10 dakika kadar baskı uygulayarak tutun. Yaralı bölgeyi temiz bir bezle sarıp hemen ambulans çağırın. Küçük bir kesik ise çocuğunuzu oturtun ve sabunlu suyla kesiği yıkadıktan sonra kanamayı durduracak şekilde tamponu yaranın üzerine uygulayın ve temiz bir bezle örtün. Olabildiğince kısa sürede sargılardan kurtulun çünkü yara hava aldığında daha çabuk iyileşir.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Böyle güneş yanığı görülmedi Seth Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2015 10:15
Güneş yanığı, kansere sebep olabilir PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 00:45
Güneş Yanığı Nedir PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 24 Ekim 2014 12:03
Güneş Yanığı 2 Lady Sinema Dünyası 0 06 Ekim 2012 10:33
Botoks Değil Güneş Yanığı! Thetis Haber Arşivi 0 30 Haziran 2012 16:59