IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2022, 14:42   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uyuyan Bebek Uyandırılır mı?




Uyuyan Bebek Uyandırılır mı?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Hangi Durumlarda Uyuyan Bebek Uyandırılır?


Yok artık, uyuyan bebek uyandırılır mı dediğinizi duyar gibiyim. Evet, uyandırılır dediğimde genelde ebeveynler, anneanneler, babaanneler, teyzeler bana şaşkın gözlerle bakıyorlar. Belki yoğun çabalar sonucu bebeğinizi uyuttunuz ve mışıl mışıl uyurken onu uyandırmaya kıyamıyorsunuz, biliyorum. (Bir zamanlar ben de kıyamıyordum) Fakat, bazı durumlarda uyuyan bebeğinizi nazikçe uyandırmanız gerekli olabilir.


Hangi durumlarda uyuyan bebeği uyandırmamız gerekir?

● Örneğin, yenidoğan döneminde bebeğinizin her bir gündüz uyku süresini 2-2,5 saatle sınırlamak faydalı olacaktır. Bu şekilde, bebeğiniz gün içerisinde ihtiyacı olan beslenmeyi yapmış olacak, alması gereken günlük kaloriyi alacak ve daha uzun uykuları geceye saklayacaktır.

● Özellikle yenidoğan döneminde bebeğinizin 3-5 saatlik uzun blok uykuları gündüz yapması, gece - gündüz ayrımını yapmasını da zorlaştıracaktır.

● Yenidoğan döneminde veya daha sonraki aylarda, doktorunuzun önerdiği şekilde bebeğinizi gece beslemek için uyandırmanız gerekebilir.

İkiz bebekler ne zaman uyandırılabilir?

● İkiz bebeklerde, bir bebek uyandığında 15-30 dakika sonra diğer bebeği de uyandırmak gerekli olabilir. Bu, iki bebeğinin düzeninin paralel gitmesi için önemlidir.

Gündüz fazla uyuyan bebekler için ne yapılabilir?

● Bebeğiniz gün içerisinde ihtiyacına göre fazla uyuyorsa, bu, toplam gece uyku süresinden çalmaya başlayabileceği için toplam gündüz uyku süresini sınırlamanız gerekebilir. Örneğin, 9 aylık bebeğiniz gün içerisinde iki gündüz uykusunda toplam 3 saatten fazla uyuyorsa ve bu gece uykusunun kısalmasına sebep oluyorsa, toplam gündüz uykusunu 3 saat ile sınırlandırmak faydalı olabilecektir.

● Bebeğinizin son gündüz uyku saati geç olursa (ayına bağlı olarak 17.00-18.00 den sonra) bu akşam uykusuna yatarken bebeğinizin direnmesine sebep olabilir ya da akşam yatış saatini ileriye doğru öteleyebilir. Böyle bir durumda, bebeğinizi yine son gündüz uykusundan uyandırmanız gerekebilir.

● Bebeğiniz 3 uyku döneminde ise, son şekerleme uykusunun 30-45 dakika olması yeterlidir, bebeğinizi bu uykuda uyandırmanız gerekebilir.

● Şekerleme uykusu, bebeğin akşam uykusuna kadar dayanabilmesini sağlayan kısa bir uykudur.

● Bebeğiniz ilk uykuyu çok uzun uyuduğu zaman, bu ikinci uykunun kısa olmasına sebep oluyorsa, yine bebeğinizi ilk uykudan daha erken bir vakitte uyandırmanız gerekebilir. Örneğin, 12 aylık bebeğiniz ilk gündüz uykusunu 1.5-2 saat yapıyor ve sonrasında öğleden sonra uykusuna direniyor ya da kısa bir öğle uykusu ile günü tamamlıyorsa, o zaman sabah uykusunu 1 saat ile sınırlandırmak için bebeğinizi ilk uykusundan uyandırarak, bunun ikinci uykuya nasıl etki edeceğini gözlemlemeyi deneyebilirsiniz.



● Bebeğinizin güne her sabah yaklaşık aynı saatte başlaması için sabahları onu belli bir saatte uyandırmanız gerekebilir. Bu, onun belli bir günlük düzene girebilmesi için önemlidir. Örneğin, bebeğiniz bir gün sabah 6.30’da, başka bir gün sabah 9.00’da, diğer bir gün sabah 10.00’da güne başlıyorsa, bu onun biyolojik ritmini olumsuz yönde etkileyecektir. Her gün yaklaşık (+/- 30 dakika) aynı saatte güne başlayan, aynı saatlerde kahvaltı eden, aynı saatlerde aktivite yapan ve uyuyan bebeklerin uykuya geçişleri de kolaylaşacaktır.

Bebekleri gece geç yatırmak doğru mudur?

● Aileler genellikle, bebekleri gece uykularını iyi alamadıklarında, bu uyku eksikliğini, bebeklerinin sabah geç bir saate kadar uyumalarına izin vererek telafi etmeye çalışıyorlar. Bu da bütün günün düzenin değişmesine ve günün verimsiz geçmesine sebep olabiliyor. Bu konuya ayrıca dikkat etmenizi öneririm. Kötü geçen bir gecenin ardından bebeğinizi normal uyanma zamanından yaklaşık bir 30 dakika geç uyandırmanız problem yaratmayabilir, fakat normal uyanma zamanından 1-2 saat daha geç saatte uyanması, günün düzenini olumsuz yönde etkileyebilir.



● Bebeğinizin bezi çok ıslandığında veya kaka yaptığında bez değişikliği için bebeğinizi uyandırmanız gerekebilir. Bebeğiniz, gece uykusunda kaka yaptıysa, loş ışıkta, mümkünse uyarıcı olmadan yatağında bezini değiştirebilirsiniz.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Uykucu Nasıl Uyandırılır Sarya Komedi ve Mizah 0 24 Ekim 2021 20:21
Bebek Kahvaltı Tarifleri - bebek kahvaltısı - bebek yemekleri PySSyCaT Bebek Mamaları 0 17 Şubat 2016 00:47
Modern Bebek Sepetleri - Bebek Beşikleri + Bebek, Yatak Modelleri - 2o11 Sevda Ev Dekorasyonu 0 23 Mart 2011 12:14
yerken uyuyan bebek:D kiyamammmmm RoSa Genel Paylaşım 3 30 Haziran 2007 17:39