IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2017, 00:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emzirme obeziteden koruyor




Anne sütü bebek için en ideal besin kaynağı olup faydaları, bebeğin karnını doyurmasının çok ötesindedir. Bebeğin ilk 6 ayında hemen hemen tüm beslenme ve vitamin ihtiyaçlarını tek başına karşılayan anne sütü, içerdiği pek çok yararlı maddeyle de bebeği hastalıklardan korur. Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Ayhan Çeri, “1-7 Ekim Emzirme Haftası”nda anne sütünün önemi hakkında bilgi verdi.


Hastalıklara karşı koruma kalkanı


Yapılan pek çok bilimsel çalışma sonucunda anne sütü alan bebeklerde kulak ve akciğer enfeksiyonları, menenjit, viral sindirim sistemi hastalıkları daha az görülmüştür. Bu hastalıklara karşı bebeğinizi koruyan başlıca madde anne sütündeki Ig A adı verilen proteindir. Bu protein anne sütünde ve özellikle de kolostrum adı verilen ilk zamanlardaki sütte bol miktarda bulunur. Ayrıca anne sütünün daha sonraki dönemlerde ortaya çıkabilecek diyabet, kolesterol, hipertansiyon ve enlamatuar bağırsak hastalıklarının gelişimini önlemede kısmen etkili olur.



Bebeğin aşırı kilo alması önlenebilir



Amerikan Pediatri Akademisi şişmanlığı önlemek için bebeklerin anne sütü ile beslenmesini önermektedir; çünkü anne sütü alan bebeklerin daha iyi bir beslenme alışkanlığı edinmekte olduğu gözlenmiştir. Ayrıca anne sütü daha az insülin (acıktıran, yağları depo eden hormon) ve daha fazla leptin (iştahı kapatan, yağları yakan hormon) içerdiği için bebeğin aşırı kilo almasını önler.


Anne sütü alan bebeklerde alerji az görülüyor


Anne sütü yerine, çeşitli formül mamalarla ya da inek, koyun, keçi sütü ile beslenen bebeklerde alerjik rahatsızlıklar daha fazla görülür. Sadece anne sütünde bulunan Ig A bebeğin sindirim sisteminde koruyucu bir tabaka oluşturur ve bu tabaka olası alerjik besinlerin bebeğin sindirim sitemine ulaşmasını engeller.




Bebeğin zeka gelişimini arttırır
Çeşitli bilimsel araştırmalarda anne sütü ile beslenen bebeklerin daha zeki olduklarına ilişkin sonuçlara ulaşılmıştır. Bu araştırmaların birinde 17 binden fazla bebek doğumdan sonra 6,5 yıl süre ile takip edilmiş ve bebeklerden uzun sure anne sütü alanların daha yüksek bir zeka katsayısına sahip olduğu gözlenmiştir.


Emzirme meme kanserine yakalanma riskini azaltır


Yapılan çeşitli bilimsel çalışmalar sonucunda anne, ne kadar uzun süre ile bebeğini emzirirse meme ve yumurtalık kanserine yakalanma olasılığının o oranda azaldığı gözlenmiştir. Uzmanlar, anne ve anne adaylarına, meme kanserinden korunmaları amacı ile bebeklerini en az bir yıl süre ile emzirmelerini önermektedir. Pek çok anne bebeğini emzirirken ruhen rahatladığını hisseder. Bu rahatlamanın nedeni, bu süreçte anne vücudundan salgılanan oksitosindir. Uzmanları bu yargıya ulaştıran çeşitli epidemiyolojik çalışmalar da mevcuttur ve olası nedenin oksitosin adlı hormon olduğu düşünülmektedir.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2013 Emzirme Ödeneği Nekadar Emzirme Ödeneği Bilgileri Zen Merak Ettikleriniz 0 02 Şubat 2013 20:12
Emzirme anne sağlığını da koruyor Feronia Ah Kadınlar 0 17 Ekim 2011 12:27
Emzirme pozisyonları Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 14:14
Emzirme Sorunları Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Eylül 2010 15:34
Sağlıklı beslenin ve obeziteden korunun AngeLus Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Eylül 2010 20:29