IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2010, 21:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boşanma Ve Aile Terapisi




Boşanma sonucunda aile dağılmakta ve bunun etkileri en çokta çocuk üzerinde olmaktadır.

Çocuklarda akedemik başarılarınızihinsel zeka düzeyinipsikolojik durumlarını etkilemektedir.

Bireyler:

Yeniden evlenme kararı aldıkalrında bunu ailelere açıkladıklarında ve yeni ailelerini oluştururken yaşamlarını yeniden düzenleme anlamında yeni bir adım atılmış olur.

Ancak bu aşamada duygusal gerilim yine yükselecektir.Çocukalrda üzgün ve düşmanca tavırlar ortaya çıkabilmekte ve çocukalrda depresyon görülebilmektedir.

BOŞANMA VE AİLE TERAPİSİ

Ruhsal açıdan boşanma aileinin bölünmesine ya da tümden dağılmasına yol açan ve bütün aile üyelerini sarsan bir olaydır. Boşanma çocuklar için aşırı stresli bir yaşam olayı olup bu çocuklarda antisosyal davranış anksiyeteli depresyon akademik başarılarda düşma görülür. Boşanmdan sonraki ilk 18 ay hem çocuk hemde ebeveyn için akut semptomların gelişmesine neden olur. 18. aydan sonra bu etkiler azalır yerini derin kayıp duygusu ve inicinebilirlik duygusuna bırakır.


Okul Öncesi

3-5 yaş arasındaki çocuk boşanmanın etkilerini tam olarak anlayamaz buna kendisinin sebep olduğunu düşünür. Kız çocuklar boşanma sonucunda içlerine kapanırken erkek çocuklar ise dışa vurum davranışı gözlenir.

İlkokul Çocuğu

6-8 yaş arasınaki çocuklar düzensizlikten korkmuşlardır. Sorumluluk alma istekleri artar beraber olduklrı ebeveyne direkt kızgınlık ifadesi diğerine yönelik inhibe agresyon geliştirirler.

9-12 yaş çocukları ise her iki ebeveyn perspektifinden olaya bakabilir kendini suçalamaz bir ebeveyne karşı sadık olurlarken diğerine karşı ambivalqan olurlar.

Ergen

Bu dönemde ebevynin boşanması düz bir mantıktan zişyade karmaşık bir hal alır. Bu konudaki kaygılarını ifade eder samimiyetleri immatürdür. Bazı ergenler boşanmanın yasını tutar çoğunlukla sadakat çatışması artmıştır. Bazıları duygusal yakınlığa ihatiyaç duyarken bazıları ise ailede büyük sorumluluk almanın tadına varır.


Boşanma sonrası ebeveyn arası çatışmadan en çok okul çocukları yara alır. Çocuğun tepkisi pasif olabilir somatik belirtiler geliştirebilir. Eş rolü biten kişilerin anne baba rollerini titizlikte uygulamaya devam etmesi gerekmektedir Özellikle de boşanma öncesinde yaşanan tartışmalara tanık olan bir çocuk söz konusu ise bir uzmanla birlikte bu süreci geçirmesini sağlamak çok daha sağlıklı olacaktır.Boşanmanın tüm evresinde yaşanan duyguların çocuklara yansıtılmaması gerekir. Kişi eşini sevmiyor olabilir her şey bitmiş olsa bile o kişi hala çocuğun annesi yada babasıdır.Çocuk anne ya da babasının üzülmesini asla istemez. Anne de baba da mutlu ve her şeyin yolunda olduğunu çocuğa hissettirmelidir. Çocuk için birlikte ortak paylaşımlar yine de devam etmelidir. “Biz artık aynı evde yaşamıyor olabiliriz ama senin annen ve baban olarak yine birlikte olacağız” mesajı yaşanarak verilmelidir. Boşanma sonrasında eşle ilgili olumsuz duygular çocuklara yansıtılmamalıdır. Eşe duyulan öfke mesajları çocukla iletilmemelidir. Bazı çocuklar boşanma sonrasında anne – babalarına onlar üzülmesinler diye duygularını ifade etmekten kaçınarak her şey yolundaymış gibi davranabilir. Burada dikkatli olmak gerekir. Bastırılan bu duygular farklı semptomlarla birden ortaya çıkabilir ( alt kaçırmaları kekemelik tırnak yeme gibi ) .

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikodinamik Aile Terapisi Funda Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Mayıs 2018 00:14
Aile ve Çift Terapisi Funda Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Mayıs 2018 00:13
Aile Terapisi Uygulamaları Funda Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Mayıs 2018 00:10
Aile Danışmanlığı ve Aile Terapisi Dilaold Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Mayıs 2010 22:12
Aile-Evlilik Terapisi Nedir? Dilaold Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Mayıs 2010 22:11