IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt Dün, 18:14   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte Banyo Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ter bezleri daha fazla çalıştığı için hamilelikte banyo ihtiyacın normale göre daha fazla olabilir. Özellikle yaz aylarında vücut ısısı ve terleme durumu arttığı için daha fazla duş alma ihtiyacı hissedebilirsin. Peki hamilelikte banyo yaparken bebek hisseder mi, duş sırasında nelere dikkat etmelisin? Hadi başlayalım!

1. Güvenlik

Gebelikte banyo yaparken nelere dikkat edilmelidir, dendiğinde akla ilk gelmesi gereken şey güvenliktir. Ani kasılmalar ya da ani bir tekme nedeniyle banyoda dengeni kaybedebilirsin. Başın dönebilir ya da ayağın kayabilir. Bu yüzden evde yalnızken hamileyken banyo yapmak tehlikelidir. Duş saatlerini mümkün olduğunca yalnız olmadığın zamanlara göre ayarla.

Hamileliğin ilk haftalarında banyo yapmak sakıncalı mı, sorusu aklına takılabilir. Özellikle ilk aylarda sıcak suyla yapılan duş doğum kusurlarına yol açabilir.

2. Suyun sıcaklığı

Hamilelikte sıcak suyla yıkanmak bebek için tehlikeli olabilir. Bu aklına hamilelikte banyo yapmak zararlı mı, sorusunu getirmesin. Elbette banyo yapmanın ne sana ne de bebeğine bir zararı yok. Yanızca yıkandığın su ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı. 37-38 derecedeki ısı banyo suyu için ideal. Hamilelikte sıcak duş kan dolaşımını yavaşlatıyor ve dokuların yorulmasına yol açıyor.

Hamilelikte banyo yaparken bebek hisseder mi, diye merak edebilirsin. Bebekler belli bir büyüklüğe ulaştıklarında sıcaklık değişimlerini algılayabiliyorlar. Bu yüzden gebelikte sıcak suyla banyo yapmak bebekler için rahatsız edici olabiliyor.



3. Banyoda kalma süresi

Gebelikte duş almak

Gebelikte duş almak için en ideal zaman öğlen 15:00 ile akşam 21:00 arasıdır. Bu saatlerde vücudun daha iyi çalışacağı için duştan sonra kendini daha enerjik hissedebilirsin. Ortalama 15 dakika küvette kalman için yeterli bir zaman. Bu süreden daha fazla suda kalman vücudunun buruş buruş olmasına ve kurumasına yol açar.

Vajinal enfeksiyon, erken doğum tehdidi ve vajinal kanama şikayeti olan hamilelere de küvette banyo yapmak ve uzun süre banyoda kalmak önerilmez.

4. Sabun ve şampuan seçimi

İlk olarak hamilelikte şampuan zararlı mı, sorusuyla başlayalım. Hayır, şampuan kullanmanın herhangi bir zararı yok. Ancak pH değeri nötr olan şampuanları tercih etmelisin. Eğer cilt kuruluğu problemin varsa normal sabun kullanmak yerine, cildinin nemlenmesini sağlayacak gliserin bazlı sabunları tercih etmelisin. Banyo sırasında vücut yağı kullanman da iyi olur.

5. Ayakta mı oturarak mı?

Küvette yatmak ya da oturmak yerine, hamilelikte ayakta banyo yapmak çok daha doğru bir tercih. Çünkü oturarak banyo yapmak enfeksiyon kapmana neden olabilir.

Hamilelikte kaç günde bir banyo yapılmalı, buna da cevap verelim. Her anne adayının terleme miktarı birbirinden farklı. Bu, tamamen senin ihtiyacına göre değişebilen bir durum. İstersen günde 2-3 kez istersen de 2 günde 1 kez duş almanın senin ve bebeğinin sağlığı için herhangi bir mahsuru yok.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Börek yaparken nelere dikkat edilmeli? meLanie Hamur İşleri 12 20 Kasım 2023 22:50
Detoks Nedir? Detoks Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Sarya EylulFM Paylaşım 0 20 Mayıs 2023 19:48
Büyü Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli Swat İslamiyet 0 28 Kasım 2014 22:17
Saç boyanırken nelere dikkat edilmeli YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Ocak 2010 16:13