IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2012, 13:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu yemek, o yemek! (Coq Au Vin)




Aşkı bulmanın keyifli sırlarını veren “Fransız Kadınlar Neden Yalnız Uyumaz” kitabından küçük bir sırrı paylaşıyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Coq Au Vin

Hazırlanışı: 30 dakika + etin marine edilmesi için 12 saat
Pişme süresi: 2 saat 45 dakika
  • 1 tavuk 2.5 kilo civarında. Parçalar halinde kesilmiş.
  • 1 adet doğranmış soğan.
  • 1 şişe kırmızı şarap.
  • 1 demet baharatlık ot.
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
  • 1 yemek kaşığı un.
  • 2 diş sarımsak.
  • 1 shot bardağı konyak.
  • Yeterli miktarda suyla karıştırılmış 2 yemek kaşığı baharat.
  • Tuz, karabiber, hindistancevizi.
  • Yarım bardak kıyılmış pastırma.
  • ¼ bardak mantar.
  • Bir miktar maydanoz.
  • Çekilmemiş biber taneleri.
Bir gün önceden tavuk parçalarını salata kasesine koyun, üzerine soğan ve havuçları yerleştirin, üzerine kırmızı şarabı serpiştirin. Baharat demetini ve çekilmemiş biber tanelerini ekleyin. Üzerini kapatın. Dolaba kaldırarak 12 saat marine olmasını bekleyin. Aynı gün tavuk parçalarını süzün ve kağıt havluyla kurulayın. Marine karışımını süzün. Sebzeleri kurulayın. Yağı güveçte ısıtın. Tavuk parçalarını kahverengileşinceye kadar pişirin. Tavuğu çıkartın ve sebzeleri yerleştirin. 3-5 dakika kadar kahverengileştirin. Un serpiştirin. İyice karıştırın. Tavuk parçalarını tekrar koyun ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Konyak serperek alev almasını sağlayın. Şarap marinesini baharatlı suyla karıştırın. Tuz, biber ve hindistancevizini ekleyin. Kaynayınca ağzını kapatın. 2 saat kısık ateşte pişirin. Servis yapmadan 15 dakika önce yapışmayan tavada pastırmayı ve ince dilimlenmiş mantarları karıştırın. Bunu güvece ekleyin. Maydanoz serpiştirin. Sıcak servis yapın. Sekiz kişiye yetecek bir tarif bu.

ALINTIDIR.


__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
au, bu, coq, vin, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yemek yemek için hangi şehrin masasına oturursunuz? Ayışığı IF Soruyor 7 24 Aralık 2024 23:00
Hızlı yemek yemenin zararları nelerdir, hızlı yemek yemek nasıl önlenir? Sanem Sağlık Köşesi 3 15 Şubat 2018 15:38
Akşam Yemek Yemek Kilo Aldırıyor Mu ?? JB Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 18 Eylül 2010 06:43