IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2011, 09:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Takım Elbise Giyme Kuralları




Takım elbise denilince çocukluğumuzdan itibaren aklımıza koyu renk, “baba kıyafeti” gelir. Oysa takım elbise mefhumu bir on yıl içinde büyük değişim geçirdi. Tek sorun var, hangi model ya da rengin nerede giyileceği.

Resmî ya da iş ile alakalı ilk önemli toplantı günü özel bir tercih gerektirir örneğin. Böyle zamanlarda eğer mevsim kış ise, yünden yapılma koyu renk, kruvaze ceketi olan bir takım seçiminiz olmalı.

Vücuda oturuş biçimi ile ceket; takım elbise mevzuunun baş oyuncusu sayılır. Dikkatsiz bir seçim sizi kilolu gösteren bol bir ceketle veya kol altlarınızı geren, hareket zorluğu çektiren dar bir ceketle baş başa bırakabilir.

Takım elbisede dikkat edilmesi gereken başka bir unsur da; gideceğiniz mekâna göre ceketinizin gömleğinizi ne kadar gösterdiği veya sakladığı. Daha ciddi ifadeler için, örneğin siyasi toplantılar için ya da önemli bir antlaşma yapılıyorsa gömleği daha az gösteren kruvaze ceket tercih edilmeli. Varsa üst cebine taktığınız kravat renginin içindeki en baskın olan tonda bir ipek mendil yerleştirmeniz mümkün. Daha rahat toplantılar için ilk tanışma değilse veya iş seyahatleri için ise üç düğmeli ceketler tercih edilebilir.

Eğer iş seyahatiniz sırasında sosyal bir ortama, ev davetine katılacak ya da bir restoranda, bir eğlence mekânında yemek yiyecekseniz daha spor ve kendinden emin, seçici bir ifadeyi vurgulayan iki düğmeli ceket-pantolon takımların valizinizde olması gerekir.Takım elbisenin renkleri, desen ve kesimi de bir bilen, eğitimli güngörmüş biri için farklı anlamlar taşımaktadır. Genellikle çizgileri belirgin, geniş aralıklı takım elbiseler, karakterini veya yaptığı işi ağır göstermeye çalışanların tercihidir. Oysa bilen için belli belirsiz incecik çizgileri olan veya koyu sade renkte yumuşak kumaştan dikilmiş bir ceket-pantolon takım tercih edilen olacaktır. Parlak çizgilerin hâkim olduğu takım elbiseler genelde gündüz sosyal mekânlarda ve gece yaşamında kabul görür. Kumaş cinsine gelince; çizgili veya düz kumaş olsun eğer imkânlar elveriyorsa hakiki kaliteli yün veya kaşmir kumaş tercih edilmeli.
Koyu renk deyince illa ki siyah akla gelmemeli. Düz siyah Avrupa’da matemi, restoran, otel gibi hizmet sektörü çalışanlarını akla getirir. En azından Avrupa’ya yapılacak seyahatlerde tercihlerinizi gözden geçirmenizde yarar var. Ancak, düz siyah yün veya kaşmir bir ceketi gri flanel bir pantolon ile kombinleyip açık mavi veya beyaz bir gömlekle birleştirirseniz hoş bir hava elde edebilirsiniz. Orta yaş ve üzerindekiler tercihlerine göre ceketini gömleğin rengine uygun ipek bir mendille de süsleyebilir ya da gömlek yakasına ipek/kaşmir cinsi bir fular ile bütünleyebilirler. Tabii smokin diktiriyor veya alıyorsanız siyah doğru renktir. Yaz mevsiminde ise arzuya göre beyaz ceketi yine aynı kumaştan yapılmış smokin pantolonu ile de kullanabilirsiniz. Renkler mevsimle birlikte açılabilir veya koyulaşabilir.
Dikkat edilmesi gereken diğer noktalar ise; ceketlerde kol boyu ne uzun ne de kısa olmalı. Kolunuzu kırdığınızda kol boyu dirseğe kadar çıkmamalı ve düz durduğunuzda da bilekten bir veya iki parmak aşağıda duran kol boyu idealdir. Eğer ceket kol boyu uzun, parmaklarınızın üst bölümünü kapatacak şekilde olursa, etrafınıza ürkek bir intiba verirsiniz. Daha da kötüsü bu işi hiç bilmeyen biri gibi düşünmelerine sebep olursunuz. Ceketinizin omuz kısmı da bir başka önemli nokta. Kesinlikle dar gelmemeli, yoksa kısa sürede her boyun ve kol hareketinde sizi rahatsız eder ve kolay deforme olur. Yakası yerinde olmalı, ensede kıvrılıp bükülmemeli de. Burada bayanlara da iş düşüyor, eşlerinizin, babanızın ya da erkek kardeşinizin ceketini kontrol altında tutmalı ve arkadan yakasını kontrol etmelisiniz.
Takımınızın pantolonu da vücuda oturmalı, ne dar ne bol olmalı. ‘Göbekliyim’ diye bol pantolon tercih etmeniz sizi hem daha şişman gösterecek hem de elbisenizi yakışıksız gösterecektir. Pantolon boyu da ne uzun ne kısa olmalı. Ayakkabınızın topuğunu örtmemesi gerektiği gibi ayak bileğinde de bitmemeli. Ayakkabınızın üst bölümünü neredeyse kapatacak kadar olmalı. Pantolonunuzun arka cepleri varsa düğmeli olan tercih edilmeli. İçine bir mendil veya kartvizit, ince bir kartlık koyulabilir; ancak kesinlikle ‘cüzdan koymamalısınız’. Güvenlik bir yana, arka cebe konulan cüzdan hiç hoş olmayan bir görüntü değildir. Üstelik kumaşın cep bölümünü de deforme edersiniz.
Eğer takımınızda yelek var ise arkadan belinizin ayarına göre büzmeli ve vücudunuzu sarmasını sağlamalısınız. Son olarak da seçeceğiniz kumaşın cinsine, kalitesine mutlaka özen gösterin ; aksi takdirde her kullanım, yıkama ve temizleme işlemi kıyafetinizin itinasız görünmesine neden olur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
elbise, giyme, kuralları, takım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gri Takım Elbise ve Kombinleri Fragile Ah Erkekler 0 20 Mayıs 2020 16:39
Askerlere Sivil Elbise Giyme Zorunluluğu Thetis Haber Arşivi 0 16 Mayıs 2012 08:03
Takım Elbise Caddeci Fıkra 0 09 Eylül 2011 20:19
Kilolu erkeklere takım elbise kuralları YapraK Ah Erkekler 0 14 Eylül 2009 04:49
Takım Elbise Giyme Kuralları YapraK Ah Erkekler 0 01 Nisan 2009 04:12