IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2008, 20:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DameWare NT Utilities




DameWare Remote Control sisteminizdeki bilgisayarlarınızın ekranlarına uzaktan erişmenizi sağlayan oldukça güçlü bir araçtır. Ipsine erişebildiğiniz her bilgisayara erişmenizi sağlayan program, 128 bit şifreleme özelliği de sağlamaktadır. Programın en büyük özelliklerinden birisi de ister LAN ister WAN üzerinde olsun uzak bilgisayarlara 4 bit siyah beyaz bağlanabilmesidir ki bu performans açısından oldukça gelişmiş bir özelliktir. Ayrıca Mini Remote Control ile bağlandığınız istemcilerinizin arzu ederseniz bağlandığınızın farkına dahi varmamasını sağlamak mümkündür. Mini Remote Control programı uzak bilgisayarın klavye fare hakimiyetini ele almanıza da olanak tanır. Bu sayede uzaktan eğitim verebilir, sorunları çözebilir, sistemlere direkt müdahale edebilirsiniz.

Kurulumu ve Kullanımı

Sol tarafta Active Directory Users and computers sekmesinden aşina olduğumuz obje dizilimi mevcut.Bu sayede AD’yi yönetmek için mmc snap-in’lerini kullanmak zorunda değiliz. Bu sekmelerle birlikte DameWare yönetimsel araçlarda bu bölümde bulunuyor. Uzaktaki makineleri yönetmek için birçok kısayol mevcut. Yani makinede ayar yapabilmemiz için illa sisteme RDP ile bağlanmak zorunda değiliz. Örneğin sistemin registery ayarlarına veya açık dosyalara tek bir tıklama ile bu konsoldan ulaşabiliyoruz.

Sistemde sık kullandığımız bütün araçlar menüde listelenmiş durumda. RDP ile sisteme bağlanmaya gerek kalmadan birçok işlemi buradan halledebiliyoruz.

Aynı zamanda bu menüden Nt Utilities paketinin diğer özelliği olan Mini Remote Control’e de erişebiliyoruz. Bu menü gerçekten işinizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Özellikle dağınık bir yapı altında çalışıyorsanız nt utilities sayesinde büyük zamanlar kazanacaksınız.

Nt utilities’in benim çok hoşuma giden diğer bir özelliği de Services Installation özelliği. Bu özellik sayesinde yazılımcı arkadaşlarınız başının etini yiyerek yazdırabileceğiniz bir executable dosyayı Windows Servisi haline getirebiliyorsunuz. Bu özelliği nerede kullanırım derseniz bu tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir olay. Bazen cidden can simidi olabiliyor.

Nt utilities özellikleri gerçekten say say btimez. Ama aslında bu özellik dediğimiz şeyler bizim sürekli kullandığımız windows component’leri aslında. Nt utilities’ı gerçekten güzek kılan ise bunları derli toplu bir menü haline getirmesi ve farklı lokasyonlardaki pc’leri tek bir konsoldan yönetmemizi sağlaması. Ciddi anlamda bu program size kontrol masasında oturuyormuşsunuz hissi verecek. Eğer kullanımını alışkanlık haline geterirseniz bir zaman sonra sizin için vazgeçilmez olacağına eminim.

Mini Remote Desktop

Dameware Nt Utilities paketi ile gelen bir diğer özellikde mini remote desktop.Ap ayrı bir program olarakda kullanabileceğiniz gibi Nt utilities programına entegre şekilde de mrd’yi kullanabilirsiniz. Mini Remote Desktop adından da anlaşılabileceği gibi uzakdan host sistemi kontrol için kullanılan bir program.Mini Remote Desktop ister kendi protokolünü istersenizde Remote Desktop altyapısını kullanarak sisteme bağlanabiliyor. Kendi altyapısını kullanabilmek için bir sefere mahsus karşı sistemde local admine kayıtlı bir kullanıcı hesabı ile bağlı olmanız lazım. (Tabiki domain yapınız varsa domain admin’de iş görecektir Bunun sebebi dameware mrd karşı sisteme küşük bir tool yüklüyor ve bu tool sayesinde bağlantıyı kuruyor. Bu bir servis olarak çalışmakta.

Yaptığım denemelerde 128k bir bağlantı ile nete bağlı bir sisteme, 256k ADSL ile nete çıkan bir bilgisayar üzerinden 22-25k arası bir veri hızı ile bağlandım. Bu gerçekten iyi bir değer ve bu değerin kıymetini RDP ve diğer remote programları kullanan kullanıcılar bilecektir.

MRD bize kolay bir ara yüz sunuyor. Settings menüsünden birkaç basit ayar dışında hiçbirşey yapmanıza gerek yok.

Ben mini remote desktop ve nt utilities i şöyle bir kombinasyon ile kullanıyorum. Uzakda yönetmem gereken bir network var ise iç network’de güçlü bir pc’yi bilgi işlem makinesi olarak ayarlıyorum. Bu sisteme Nt utilities kuruyorum. Uzakdan MRD ile bu makineye bağlanıyorum ve bu makineden de Nt utilities sayesinde iç network’ü yönetiyorum. Bu sayede ciddi anlamda lokasyon kısıtlaması dert olmuyor.

Exporter

Ağınızdaki bir hostun Group üyelikleri, paylaşımlar, işletim sistemi v.b. bilgilerini çıkartmak için kullanabileceğiniz güzel bir tool olan exporter piyasadaki rakiplerine göre biraz sönük kalmış. Bu program yerine açıkcası aida32’i tercih ederim. Yinede Nt utilities içine entegre olması bize kullanım alanı sağlıyor. Nt utilities üzerinden örneğin karşı hostun diski ile ilgili bir ayar yapacaksınız. Bundan önce exporter ile disk hakkında istatistiki bilgi alabilirsiniz.

Exporter ile sistem özelliklerini ve istatistiki bilgileri text halinde edinebiliyorsunuz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (22 Mb) (Serial Rar Dosyasının İçindedir.)
EvrenosGazi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
dameware, nt, utilities


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık