Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2006, 22:23   #24
Çevrimdışı
GaLaMeR
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lisansiz Kullanım Hakkında Bir Alıntı




Arkadaslar Lisansiz kullanım icin Bir alıntıyı Buraya Aktarmak istiyorum...

Önce kendi müşterilerimle yaşadığım sorunları kısaca anlatayım.
Benim sunucumda 2 tane lisanssız vBulletin kullanan müşterim vardı. Birinin sitesi uzun süredir çalışıyordu. Baya bi üyesi mesaj sayısı felan olmuştu. Bir gün datacenter yetkililerinden bana mail geldi ve lisanssız vBulletin kullanan site barındıryorsunuz dediler. Hemen onlarla görüştüm ve kesinlikle taviz vermeyeceklerini söylediler. Çünkü benim sunucum ThePlanet te bulunuyordu. Sonra vBulletin yetkililerinden de mail aldım aynı konuda. Adamlar çok çok haklı olarak siteleri 1 gün içinde kapatmamı yada lisans aldırmamı söylediler. Hemen müşterilerimi uyardım. Arkadaşlar durumu normal karşılayıp lisans alacaklarını söylediler. Bende sitelerini lisans alıncaya kadar veya lisanssız vbulletin yayınını durdurana kadar kapattım. Ardından bana dosyalarıyla işleri olduklarını söylediler ve geçici olarak sitelerini açtım tekrar. Sonra ertesi gün baktım siteleri lisanssız vbulletin kullanmaya devam ediyor. Sonra arkadaşları tekrar uyardım ve bana: Diğer Hostingçiler izin veriyor. " dediler. Ama ben kesinlikle bu konuda taviz vermedim ve sitelerini kapattım. Şuanda forumlarda o kadar çok lisanssız vBulletin dağıtılıyorki, benim müşterilerime de lisanssız vbulletin kullanmak normal gibi anlatılmış. Müşterilerimden biri sitesini kapattı. Diğeri SMF Forum kurdu ama üye sayısı, o kadar mesaj, o kadar konu vs vs silindi.

Yani sonuç olarak haklı olan (vBulletin) kazandı. Kaybeden benim müşterilerim oldu.

Burdan tüm hosting hizmeti almak isteyen ve hosting hizmeti vermek isteyen arkadaşlarımıza bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Hosting almak isteyenler: ARKADAŞLAR LİSANSSIZ VBULLETİN VEYA BAŞKA BİR SCRİPT KULLANMAYA İZİN VEREN HOSTİNGÇİLERDEN ASLA HOSTİNG HİZMETİ ALMAYIN.

Hosting satmak isteyenler: ARKADAŞLAR ASLA LİSANSSIZ VBULLETİN VEYA BAŞKA SCRİPTLERİ SUNUCUNUZDA KULLANDIRMAYA İZİN VERMEYİN. BU İŞTEN EN ZARARLI SİZ ÇIKARSINIZ. ( KENDİMDEN BİLİYORUM ) ÇÜNKÜ YASAL OLMAYAN BİR İŞ YAPMIŞ OLURSUNUZ.

(Şimdi bazı arkadaşların aklına şu gelebilir: "benim sunucum türkiyede olduğu için bişey olmaz.". Kesinlikle böyle düşünmeyin. Nerde olursa olsun yasak olmayan iş başınıza bela olur. )

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat