Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Aralık 2009, 04:41   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erik Soslu Kabak




Erik Soslu Kabak

Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- yarım kg erik sosu
- 1 limonun suyu
- 4 diş sarımsak
- 7-8 dal dereotu
Erik Sos İçin:
- 1 kilo yeşil erik
- su

Hazırlanışı:

Erik sos için; erikleri yıkayın ve tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın sonra elinizle ezerek süzgeçten geçirin. Kabakları soyup, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup, ezin. Dereotunu yıkayıp ince ince kıyın. Tencerede sıvıyağı kızdırın ve kabakları birkaç dakika soteleyin. Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotunu serpip servis yapın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan