Erik Soslu Kabak
Erik Soslu Kabak
Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- yarım kg erik sosu
- 1 limonun suyu
- 4 diş sarımsak
- 7-8 dal dereotu
Erik Sos İçin:
- 1 kilo yeşil erik
- su
Hazırlanışı:
Erik sos için; erikleri yıkayın ve tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın sonra elinizle ezerek süzgeçten geçirin. Kabakları soyup, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup, ezin. Dereotunu yıkayıp ince ince kıyın. Tencerede sıvıyağı kızdırın ve kabakları birkaç dakika soteleyin. Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotunu serpip servis yapın |