Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 13:59   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Portakallı Pilav




KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk


Malzemeler:
<2 su bardağı baldo pirinç
<2.5 su bardağı su
<1 su bardağı taze portakal suyu
<2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu
<1 çay bardağı kuru üzüm
<40 gr tereyağı
<Tuz
Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün.

* Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu su üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan