Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 13:38   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kamalı köfte




Malzemeler

Köfte için
yarım kg kıyma
bir adet kuru soğan
birkaç dal maydnoz
yeterince ekmek içi
arzuya göre tuz karabiber kimyon pul biber sosu için bir kase yoğurt birkaç diş sarımsak tereyağı kırmızı biber
1 adet ekmek

Hazırlanışı

Soğan rendelenir ve köfte malzemeleriyle beraber yoğurulur bilye büyüklüğünde toplar haline getirilir ve kızartılır.diğer yandan 1 adet ekmek küçük küpler halinde doğranır ve tavaya tereyagı eklenerek kıtır hale gelene dek tavada çevirilir .
hazırladığımız eklmekleri tabaga koyduktan sonra üstüne kızarttığımız köfteri koyup sarımsaklı yoğurdu üstüne döküyoruz.
dileğe göre tereyağını kızdırıp içine kırmızı toz biber atıp renk yapıyıoruz ve yoğurdumuzun üstüne döküyoruz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan