Cevap: Büyük Düşünmenin Büyüsü
KENDİSİNİ ÖNEMLİ GÖRMEYEN KİŞİ ÖNEMLİ BİRİ DEĞİLDİR
Düşünme biçiminiz hareket biçiminizi belirler. Hareket biçiminiz de, buna bağlı olarak, diğer insanların size nasıl tepki göstereceklerini belirler. Doğru giyinin yoksa, bunun bedelini ödeyemezsiniz. Doğru giyinin, önemli görünün karşılığını her zaman alırsınız. Kendinizi ne kadar iyi paketleyip sunarsanız, o kadar kabul görürsünüz. Görünümünüz sizinle ve diğer insanlarla konuşur. Onun şöyle söylemesini sağlayın İŞTE KENDİSİNE SAYGISI OLAN BİR KİŞİ, ÖNEMLİ BİR KİŞİ ONA BU ŞEKİLDE DAVRANIN. Yanlış ama insanlar görüntüsüne göre yargılanıyor. Ne olduğunuzu düşünüyorsanız osunuz. İşlerimize yaklaşım biçimimiz, bizim altımızda çalışan insanların işlerine yaklaşımlarını belirler. Siz kaytarırsanız, onlar da kaytarırlar.
Başarılı insanların önemli bir özelliği vardır: COŞKU
Astların daha iyi çalışması için öneri:
1) İşinize karşı her zaman olumlu tutumlar sergileyin. Böylece astlarınız doğru bakış açısını seçecektir.
2) İşinize her gün geldiğinizde kendinize şunu sorun: Her açıdan bakıldığında taklit edilmeye değer biri miyim? Alışkanlıklarımın hepsini de astlarımda gördüğümde beni mutlu edecek mi?
Kendiniz için kendinizi kullanarak kendinizi tanıtmak. En önemli özelliklerinizi, üstün yönlerinizi belirleyin. Sonra da bu özelliklerinizi kağıda dökün. Günde en az bir defa bunu okuyun. Cesaret isteyen her işten önce okuyun.
Hangi durumlarda olursanız olun, kendinize şu soruyu sorun: Bu önemli bir insanın yapacağı bir şey mi?
Büyük adamlar, büyük fikirlere gülmez.
Size bir şeyin yapılamayacağını söyleyen insanlar hemen her zaman başarısız insanlardır. Bir şeyi yerine getirme açısından olsa olsa sıradan ve ortalama seviyededirler . Bu tür insanların fikirleri zehirleyicidir.
Kurduğunuz arkadaşlıklar sizi tanımlar Tencere düşer, kapağını bulur. Doğru düşünen grubun içinde olduğunuzdan emin olun. Çevrenizdeki olumsuz düşünceleri dikkate almayın. İlerlemeyi düşünen insanları izleyin Onlarla yükselin. Tavsiyeleri, işi bilen insanlardan almayı kural edinin. Başkalarının aklından geçenleri okuyabilir misiniz? Bu çok kolay. Ne düşünüyor olduğumuz yaptığımız şeylerde kendisini gösterir. Tutum ve davranışlar aklımızın aynasıdır. Düşüncelerimizi yansıtır. Tutum ve davranışları ifadeler ve ses tonları aracılığıyla okuruz. Tutum ve davranışlar farkı yaratır.
Şu üç tutumu geliştirin:
1) Ben canlıyım tutumu geliştirin
2)Sen önemlisin tutumu geliştirin
3)Önce hizmet tutumu geliştirin
__________________ Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~ |