11 Kasım 2009, 12:12
|
#4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Büyük Düşünmenin Büyüsü
GELENEKSEL DÜŞÜNCEYİ AŞMAK İÇİN
Yeni fikir ve önerilere açık olun. İşe yaramaz, yapılamaz, hiçbir değeri yok, aptalca gibi kelimelere aldırmayın. Bulunduğunuz yerin en iyi süngeri siz olun. Yeni şeyleri deneyen bir kişi olun. Sabit, rutin şeyleri kırın. İlerici olun, gerici olmayın. Nasıl daha iyi yapabilirim? Daha önce çalıştığım yerde böyle yapardık, burada da böyle yapacağız yerine; oradakinden daha iyi burada nasıl yaparız düşüncesi hakim olmalı.
Haftalık gelişme programı :
Müşteriler: Taksitler, Çocukları mağazaya nasıl çekerim, onları çekmek aileleri çekmem demek, Oyuncak koyulur, Müşterilerim için ne tür ilginç birşey yapabilirim, 1000 kişiye özel hediye, vb
Çalışanlar: Az elemanla, çok iş nasıl olur?, Daha verimli nasıl çalışırlar?
Mallar: Malları yerleştiriş biçimi, kalitesi
Promosyon: Çekilişler
Kendim: İşi nasıl ilerletebileceğim konusunda fikirler üretirim
Yaptığını daha iyi yap, işin kalitesini arttır; yaptığının daha fazlasını yap, işin miktarını arttır Kendinize şunu sorun; daha iyi nasıl yapabilirim? Daha çok nasıl yapabilirim? Bir şeyin yapılmasını istiyorsan onu meşgul bir insana ver.
Sormayı ve dinlemeyi öğrenin. Kişi ne kadar büyükse, sizin konuşmanızı sağlamak üzere sizi cesaretlendirme eğilimi de o kadar fazladır. Ne kadar küçükse de size öğüt verme eğilimi o denli yüksektir. BÜYÜK İNSANLAR DİNLEMEYİ, KÜÇÜK İNSANLAR KONUŞMAYI TEKELLERİNE ALIR
Diğerlerinin fikirleri sizin fikirlerinizin doğmasında bir kıvılcım etkisi yapmaya yarar. Böylece zihniniz daha yaratıcı olur. Problemi sunun sonra dinleyin. Konuşmakla hiçbir şey öğrenemeyiz. Ama sorup dinleme ile öğrenmenin sınırı yoktur.
Kendinizi geliştirmek için;
1) Mesleğinizle ilgili profesyonel bir gruba katılın
2 )Mesleğinizle ilgisi olmayan profesyonel bir gruba katılın
Fikirler çabuk bozulan besinler gibidir. Onları koruma altına alın.
1) Fikirlerinizi bir kağıda yazın. Kağıt kalem taşıyın. Fikir her yerde gelebilir WC de bile
2) Fikirlerinizi gözden geçirin. Değerini yitirenleri atın. İşe yarayacağına inandıklarınızı saklamaya devam edin. Ama dikkat edin fikir hazineniz çöplüğe dönüşmesin.
3) Fikirlerinizi ekin ve gübreleyin. Büyütün Üzerinde düşünün.
4) Fikri başka fikre bağlayın. Fikrinize benzer olduğuna inandığınız tüm kitapları okuyun. Tüm bakış açılarını araştırın.
Fikri kağıt üzerinde şekillendirin. Bunun iki mükemmel sebebi vardır. Bir fikir gözle görülür forma girdiğinde onu her açıdan görebilirsiniz. Eksikleri anlaşılır. Parlatmak için neler yapılması gerektiğine karar verirsiniz. Sonra fikirlerde başkalarına satılmalıdır. Müşterilere, işçilere, patrona, arkadaşlara, yatırımcılara. Birisi o fikri satın almalıdır. Aksi halde fikrin hiçbir değeri yoktur.
__________________ Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~ |
| |