11 Kasım 2009, 12:12
|
#3 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Büyük Düşünmenin Büyüsü
BİZ KELİME VE DEYİMLERLE DÜŞÜNMEYİZ BİZ SADECE RESİM VE GÖRÜNTÜLERLE DÜŞÜNÜRÜZ!
Kelimeler düşüncelerin hammaddeleridir. Konuşurken veya okurken o şaşırtıcı cihaz ( beyin ) kelime ve deyimleri otomatik olarak zihinsel resimlere dönüştürür. Her kelime veya deyim birbirinden az da olsa farklı zihinsel resimler yaratır. Büyük düşünenler gerek kendi, gerekse başkalarının zihinlerinde olumlu, ileriye dönük, iyimser resimler yaratmada uzmanlaşmış kişilerdir Büyük düşünmek için, büyük olumlu zihinsel görüntüler üreten kelime ve deyimler kullanmalıyız. Dünyanın bizim üstümüze koyduğu fiyat etiketi, bizim kendimize biçtiğimiz değerle neredeyse aynıdır.
1) Kendinizi ucuza satmayın. Sahip olduğunuz meziyetlerin üstünde yoğunlaşın. Siz düşündüğünüzden daha iyisiniz.
2) Büyük düşünenlerin sözlüğünü kullanın Zafer, Umut, Mutluluk, Zevk, vb kelimeler.
3) Vizyonunuzu zorlayın. Sadece ne olduğunu değil, ne olabileceğini de görün Nesnelere, insanlara ve kendinize değer katın.
4) İşinizi önemseyin. Mükemmel yapın. Daha iyi nasıl yapabilirim?
5) Sıradan şeylerin ötesinde düşünün Kendinize şunu sorun: “ Gerçekten önemli mi? ”
İyi bir konuşma yapmak için ne gerekir? Konuşacağı şey konusunda yeterli bilgiye ve onu diğer insanlara anlatmak için yoğun bir isteğe sahip olunmalı
“ Ben işimi yapıyorum ve bu bana yeter ” tutumu küçüktür ve olumsuz bir düşüncedir
Nesnelere sadece olduğu gibi değil, nasıl olabilecekse o şekilde de bakın Hayalde canlandırma her şeye değer katar Büyük düşünen kişi her zaman gelecekte ne yapabileceğini hayalinde canlandırır Mevcut duruma takılıp kalmaz
Müşteriyi keserseniz bir daha yumurta alamazsınız. Ne olabileceğini de görün Sadece olanı değil. DEĞER KATMA PRATİĞİ
Nesnelere değer katmayı deneyin. Nesneleri daha değerli yapacak fikirler arayın. İnsanlara değer katmayı deneyin. Kendinize değer katmayı deneyin. Olumsuz bir tutum içine gireceğinizi hissettiğiniz an kendinize sorun; “ Gerçekten önemli mi? Kavga etmeye değer mi? ”
YARATICI DÜŞÜNME
Bir şeyi yapmak için yeni ve gelişmiş yollar bulmaktır. Yapabileceğinize inanın. Herhangi bir şeyi yapmak için önce onun yapılabileceğine inanmanız gerekir. Böylece yaratıcı düşüncelerin yolu açılır “ İçinizden kaç kişi gelecek 30 yıl içerisinde hapishanelerin kaldırılabileceğine inanıyor? ” sorusunu sorun ve olumsuz düşünceleri dinleyin İnsanları olumlu düşündürün ve dinleyin. İNANDIĞINIZ ZAMAN, AKLINIZ O ŞEYİ YAPMANIN YOLLARINI BULUR
Bu deney sadece bir şeyi göstermektedir. Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkansız olduğunu ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir şeyin yapılabileceğine inandığınızda, aklınız onu yapmak üzere çözümler bulmanıza yardım etmek için çalışmaya başlar. Bir işin iyi yapılması için bir çok yol vardır. Aslında o iş kaç kişiye verilmişse o kadar çok.
GREENWALT
Kaç tane yaratıcı zeka varsa, o kadar en iyi yol vardır. Donmuş olan hiçbir şey büyümez. Eğer geleneğin akıllarımızı dondurmasına izin verirsek yeni fikirler filizlenemez.Geleneklerin aklınızı doldurmasına izin vermeyin. Yeni fikirlere açık olan.
__________________ Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~ |
| |