Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2009, 13:37   #1
Çevrimdışı
Aragorn
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vista Programları Kullanma




Programları kullanma

Bilgisayarınızda yaptığınız hemen hemen her şey bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanmayı gerektirmektedir. Örneğin, bir resim çizmek isterseniz çizim ya da boyama programına gerek duyarsınız. Mektup yazmak için sözcük işleme programını kullanırsınız. Internet'te araştırma yapmak için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak adlandırılan bir program kullanırsınız. Windows için binlerce program vardır.

Program başlatma

Başlat menüsü bilgisayarlarınızdaki tüm programlar için bir geçittir. Başlat menüsünü açmak için, Başlat düğmesini tıklatın . Başlat menüsünün sol bölmesi, Internet tarayıcısı, e‑posta programı ve o anda kullanılan programları içeren küçük bir listedir. Programı başlatmak için tıklatın.

Başlatmak için sol bölmeden bir programı tıklatın
Açmak istediğiniz programı göremiyor ancak adını biliyorsanız, sol bölmenin altındaki Arama kutusuna adın tümü veya bir parçasını yazın. Örneğin, Windows Fotoğraf Galerisi'ni bulmak için Arama kutusuna fotoğraf veya galeri yazın. Arama sonuçları sol bölmede anında gösterilir. Programlar altından bir program açmak için tıklatın.

Sol bölmede arama terimlerini içeren programlar gösterilir
Programlarınızın tam listesine göz atmak için, Başlat düğmesini tıklatın ve ardından Tüm Programlar'ı tıklatın.
Ayrıca, bir dosyayı açarak da programı başlatabilirsiniz. Dosya açıldığında, otomatik olarak dosyayla ilişkili program açılır.
Programlarda komut kullanma

Programların çoğunda, programla çalışmak için kullandığınız düzinelerce, hatta yüzlerce komut (eylem) bulunur. Bu komutların çoğu menüler altında düzenlenir. Program menüsü, lokanta menüsüne benzer şekilde, size bir seçenekler listesi gösterir. Ekranda karışıklığı önlemek için, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nun hemen altında bulunan menü çubuğundaki başlıklarını tıklatıncaya kadar menüler gizli kalır. Örneğin, Paint menü çubuğundan "Görüntü" tıklatıldığında Görüntü menüsü gösterilir.
Paint'deki Görüntü menüsü
Menüde listelenen komutlardan birini seçmek için tıklatın. Bazen, daha fazla seçenek belirleyebileceğiniz bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görünür. Resimdeki Kırp komutunda olduğu gibi, bir komut kullanılamıyor ve tıklatılamıyorsa, gri renkte gösterilir.
Araç çubukları, sık kullanılan komutlara düğme veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biçiminde erişim sağlar. Bu komutlar program menülerinde de gösterilirler genellikle, ancak araç çubukları komutu tek tıklatmayla seçmenizi sağlar. Araç çubukları normalde menü çubuğunun hemen altında gösterilirler:

WordPad'de araç çubukları
Araç çubuğu düğmesi tıklatıldığında bir komut gerçekleştirilir. Örneğin, WordPad'de Kaydet düğmesi tıklatıldığında belge kaydedilir. Belirli bir araç çubuğu düğmesinin ne yaptığını öğrenmek için, düğmenin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Düğme adı veya işlevi gösterilir:
İşlevini görmek için araç çubuğu düğmesinin üstüne gelin
Daha fazla bilgi için, bkz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Yeni belge oluşturma

Birçok program, belgeleri oluşturmanıza, düzenlemenize, kaydetmenize ve yazdırmanıza izin verir. Genelde, belge, düzenleyebileceğiniz bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] türüdür. Örneğin, sözcük işleme dosyası, elektronik tablo, e‑posta iletisi ve sunu gibi bir belge türüdür. Ancak, belge ve dosya terimleri sıklıkla birbirlerinin yerine kullanılırlar; düzenleyebildiğiniz resimler, müzik klipleri ve videolar teknik olarak belge olmalarına rağmen dosya olarak adlandırılırlar.
WordPad, NotePad ve Paint gibi bazı programlarda, programı başlattığınızda hemen çalışmaya başlayabilmeniz için otomatik olarak boş, adsız bir belge açılır. Büyük beyaz bir alan ve program başlık çubuğunda "Adsız" veya "Belge" gibi genel bir sözcük görürsünüz.
WordPad'de başlık çubuğu
Programınız başlatıldığında otomatik olarak yeni bir belge açılmıyorsa, kendiniz açabilirsiniz.
· Kullandığının programda Dosya menüsünü tıklatın ve ardından Yeni'yi tıklatın
· Programda bir belge türünden fazlasını açamıyorsanız, türü listeden seçmeniz gerekebilir.
Belge kaydetme

Belge üzerinde çalışırken, yaptığınız ekler ve değişiklikler bilgisayarınızın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] depolanır. Bilgilerin RAM'e depolanması geçicidir; bilgisayarınız kapatıldığında ve elektrik kesildiğinde RAM'deki tüm bilgiler silinir.
Belgenin kaydedilmesi, belgeyi adlandırmanızı ve bilgisayarınızın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ine kalıcı olarak depolamanızı sağlar. Bu şekilde, bilgisayarınız kapatıldığında bile korunur ve daha sonra yeniden açabilirsiniz.
Belgeyi kaydetmek için
· Dosya menüsünden, Kaydet'i tıklatın. Belgeyi ilk defa kaydediyorsanız, bir ad ve bilgisayarınıza kaydedeceğiniz konum girmeniz istenir.
Belgeyi önceden kaydetmiş olsanız bile çalışırken kaydetmeye devam etmeniz gerekir. Çünkü, belgeyi en son kaydettikten sonra yaptığınız değişiklikler sabit diske değil RAM'e depolanır. Elektrik kesintisi veya başka bir sorundan dolayı çalışmanızı beklenmedik şekilde kaybetmekten sakınmak için, belgenizi birkaç dakikada bir kaydedin.
Bilgileri dosyalar arasında taşıma

Çoğu program, aralarında metin ve görüntü paylaşımına izin verir. Örneğin, Internet Explorer'daki bir web sayfasından metin veya resmi WordPad'deki bir belgeye kopyalayabilirsiniz. Bilgileri kopyaladığınızda, Pano olarak adlandırılan geçici depolama alanına gider. Oradan belgeye yapıştırabilirsiniz.
Bilgileri taşımadan önce, masaüstünüzde açık olan pencereler arasında nasıl geçiş yapıldığını anlamanız gerekir. Bkz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

Metni bir belgeden diğerine kopyalamak veya taşımak için
1. Belgeden kopyalamak veya taşımak istediğiniz metni seçin. (Metni seçmek için, işaretçiyi metnin bir ucundan diğer ucuna [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Seçim vurgulu olarak gösterilir.)
2. Düzen menüsünden Kopyala veya Kes'i tıklatın. (Kopyalama, bilgileri özgün belgenizde bırakır. Kesme, bilgileri belgenizden kaldırır.)
3. Metnin gösterilmesini istediğiniz belgeye geçin ve ardından belgede bir yeri tıklatın.
4. Düzen menüsünden, Yapıştır’ı tıklatın. Metni pek çok defa yapıştırabilirsiniz.
Tümünü gösterTümünü gizle
Bir resmi web sayfasından belgeye kopyalamak için
  • <LI style="TEXT-ALIGN: justify" class=MsoNormal>Web sayfasında kopyalamak istediğiniz resmi sağ tıklatın ve ardından Kopyala'yı tıklatın. <LI style="TEXT-ALIGN: justify" class=MsoNormal>Resmin gösterilmesini istediğiniz belgeye geçin ve ardından belgede bir yeri tıklatın.
  • Düzen menüsünden, Yapıştır’ı tıklatın. Resmi pek çok defa yapıştırabilirsiniz.
Not: Resimler NotePad'e yapıştırılamaz. Onun yerine WordPad veya başka bir sözcük işlemcisi kullanın.

Son eyleminizi geri alma

Çoğu program yaptığınız eylemleri veya hataları geri almanıza izin verir. Örneğin, Wordpad belgesinden bir paragrafı yanlışlıkla silerseniz, Geri Al komutunu kullanarak geri alabilirsiniz. Paint'te istemediğiniz bir çizgi çizerseniz, çizginizi hemen geri alırsınız ve çizgi kaybolur.
Bir eylemi geri almak için
· Düzen menüsünden Geri Al'ı tıklatın
Bir programla ilgili yardım alma

Hemen hemen her program, programın çalışmasıyla ilgili kafanız karıştığında size yardımcı olan kendi yerleşik Yardım sistemiyle birlikte gelmektedir.
Bir programın Yardım sistemine erişmek için:
Programın Yardım menüsünde, listedeki ilk öğeyi tıklatın (örneğin, "Yardımı Göster", "Yardım Konuları" veya benzer metin). (Bu öğenin adı değişir.)
veya F1 tuşuna basın. Bu işlev tuşu, hemen hemen her programın Yardımını açar.
Programa özel yardıma ek olarak, bazı iletişim kutuları özel işlevleriyle ilgili Yardım konularına bağlantılar içerir. Daire veya kare içinde bir soru işareti ya da renkli ve altı çizili bir metin bağlantısı görürseniz, Yardım konusunu açmak için tıklatın.
Yardım bağlantıları
Programdan çıkma

Programdan çıkmak için sağ üst köşedeki Kapat düğmesini tıklatın. Ya da, Dosya menüsünden Çık’ı tıklatın.
Programdan çıkmadan önce belgenizi kaydetmeyi unutmayın. Kaydedilmeyen çalışmanız varsa ve programdan çıkmaya çalışırsanız, program size belgeyi kaydetmek isteyip istemediğinizi sorar.

Çalışmanızı kaydetmeden programdan çıkarsanız, bir iletişim kutusu görünür
· Belgeyi kaydettikten sonra programdan çıkmak için Evet'i tıklatın.
· Belgeyi kaydetmeden programdan çıkmak için Hayır'ı tıklatın.
· Çıkmadan programa dönmek için İptal'i tıklatın.
Programları yükleme ve kaldırma

Bilgisayarınızla birlikte verilen programları kullanmakla sınırlı değilsiniz; CD veya DVD'de yeni programlar satın alabilir veya Internet'ten programlar (ücretli ya da ücretsiz) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Programı yüklemek programı bilgisayarınıza eklemek demektir. Programı yükledikten sonra, Başlat menünüzün Tüm Programlar listesinde gösterilir.

__________________
aslinda güzel çocuklariz biz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver