Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2009, 13:04   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hackerlara karşı OTP




Geliştirilen son güvenlik teknolojisi sayesinde hackerler, internet kullanıcılarının şifre ve kişisel bilgilerine artık ulaşamayacak.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "Geleceğin İnternet Bankacılığı" toplantısında, bankacılık ve finans sektörüne yönelik geliştirilen son güvenlik sistemleri tanıtıldı. KOBİL tarafından geliştirilen ileri teknolojiler ile internet bankacılığında güvenliğin arttırılmasına yönelik bilgi veren KOBİL CEO'su İsmet Koyun, geliştirilen teknoloji sayesinde, artık kişisel bilgilerin internet üzerinden çalınamayacağını söyledi.

Akıllı kartlar, bir defalık şifreler (OTP) ve sertifikalar alanında yüksek güvenlikli temel teknoloji cihazlarının müşteriler için kolaylık sağlayacağını belirten Koyun, "Önemli olan şirketlerin büyüklüğü değil, ne kadar başarılı olduklarıdır. Bankacılık ve finans sektörüne yönelik internet kullanıcıları, ilk önce güvenlik ve konfor istiyor. Biz de, kuruluşumuzdan bu yana güvenlik ve müşteri memnuniyeti ile ilgili çalışmalar yaptık. Biz inanıyoruz ki gelişen teknoloji ile birlikte gelecekte her ev, bir internet şubesi olacaktır. Günümüzde şirketler ve ülkeler, rakipleriyle bir adım önde olmak için
en güzel teknolojileri üretiyor. Bunun için tüketen değil, üreten bir toplum olmalıyız. Biz, KOBİL olarak üreten bir şirket olduk ve bundan dolayı dünyanın önde gelen firmaları bizim geliştirdiğimiz sistemleri kullanıyor. Teknoloji çok hızlı geliştiği için biz, üretmiş olduğumuz cihazlara 5 yıl fonksiyon garantisi veriyoruz" dedi.

Türkiye'deki büyük bankaların KOBİL'i tercih ettiğini belirten Koyun, ürünlerinin kullanım kolaylığı sunma özelliklerine sahip olduğunu söyledi. Geleceğin internet bankacılığında en büyük sorunun müşterinin kimlik tespiti olduğuna değinen Koyun, bilgi birikimleri ve ellerindeki teknoloji ile bu sorunu en iyi şekilde çözebildiklerine inandıklarını ifade etti.

İNTERNET BANKACILIĞINDA TEHDİT ORTADAN KALKIYOR

KOBİL'in geliştirmiş olduğu açık anahtar altyapısı, tek kullanımlık şifre, dijital imza ve yongalı kredi kartları sayesinde kullanıcının kendi imzasıyla internete girdiğini belirten Koyun, "Kullanıcı, kendisine uygun cihazları aldıktan sonra internet ortamından yapmak istediği işlemleri gerçekleştiriyor. Kullanıcı, internet bankacılığını kullanırken, cihaz sayesinde şifre ve kişisel bilgilerine herhangi bir saldırı olmuyor. Basit ve sınırsız güvenlik sistemi sayesinde kullanıcı, hackerlerin saldırısına
uğrama korkusu yaşamıyor. Böylelikle, dijital kimliklerin kolay ve tamamen güvenli kullanımı için, teknolojiyi iş ortakları ile birlikte gerekli olan profesyonel deneyimi müşteriye sunmuş oluyoruz" diye konuştu.
Almanya'da internet bankacılığı Electronic Banking Internet Communication Standard (EBICS) geliştiren ve tüm dünyada KOBİL "mIDentity" çözümünü müşterilerine dağıtan Commerzbank Yönetim Kurulu Üyesi Christian Rhino, cihazları bilgisayara bağladıktan sonra güvenliği sağladıklarını ifade etti. Bellek çubuğunun hiçbir şekilde kopyalanmasının mümkün olmadığını söyledi. 75 binden fazla bellek çubuğu kullanıldığını belirten Rhino, "KOBİL sayesinde masrafsız ve kolay bir güvenlik sistemine sahip olduk. İnternet
bankacılığında güvenliği sağladığınız zaman müşterinin memnuniyetini sağlamış olurusunuz. Güvenlik demek, bir banka için kar demektir" dedi.

"KAMU KURUM VE KURULUŞLARI DA CİHAZI KULLANIYOR"

Güvenlik sistemleri cihazlarını sadece bireysel şahısların değil, kamu kurum ve kuruluşların da kullandığını belirten KOBİL AR-GE Ürün Müdürü Markus Tak, İsviçre ve Hollanda devlet kuruluşlarında sistemin yaygın olarak kullanıldığını söyledi. Cihaz için 5 yıllık işlevsel garanti süresinin verildiğini söyleyen Tak, "Cihazların geniş alanda kullanılması, bizim bu alanda daha fazla yatırım yapmamıza sebep oldu. Oldukça geniş bir ürün yelpazesi var. Bu kadar geniş ürün sunmamızın sebebi, bütün kullanıcıları
mutlu etmek için. Kurumsal ve bireysel müşterilere farklı çözümler üretiyoruz" dedi.

"Geleceğin İnternet Bankacılığı" toplantısına, Commerzbank Yönetim Kurulu Üyesi Christian Rhino, KOBİL AR-GE Ürün Müdürü Markus Tak, KOBİL Uluslararası İş Geliştirme Müdürü Ümit Usta, Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, DATEV Güvenlik Ürünleri AR-GE Yöneticisi Thomas Raps, Cnlab Software AG Güvenlik Yöneticisi Lukas Frey katıldı.

BANKACILIKTA ISLAK İMZA DÖNEMİ

Bankacılık ve finans sektörü işlemlerinde kullanılan cihazlar sayesinde vatandaşlar, artık bankalarda saatlerce beklemek zorunda kalmayacak. Bankadan alınacak olan cihaz sayesinde internet kullanıcıları, bütün işlemleri evlerinden halledebilecek. EFT, havale ve benzeri talimatları dijital imzalı e-posta ile yapacak olan banka müşterileri elektronik ortamda, güvenli ve garantili ticaret yapabilecek. Cihaz sayesinde banka, şirket ve bireylerin tüm işlemleri güvence altına alınmış olacak. Cihazların kurulum ve kullanımı ise 3 şekilde gerçekleşiyor. Birinci tip cihazlarda, şifre girişi klavye üzerinden yapılıyor. İkinci tip cihazlarda ise, şifre girişi cihaz üzerinden yapılıyor. Üçüncü tip cihazlarda ise şifre girişi cihaz üzerinden yapılıyor ve standartlar değiştiği zaman uygulama otomatik olarak güncelleniyor.
İha

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver