Isırgan Yemeği
Malzemeler
Yarım kilo ısırgan otu
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 demet pazı
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Deniz tuzu
4-5 çorba kaşığı mısır unu
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Ayıklayıp doğradığınız sarımsağı beş dakika kavurun. Güzelce yıkayıp doğradığınız ısırgan otunu ekleyin. Sonra, tencereye pazıyı katın. Mısır ununu ilâve edin. 3-4 dakika da un ile birlikte kavurun. Daha sonra, yavaş yavaş su ve sütü ekleyin.
Burada, un ile su ve sütün her buluşmasında olduğu gibi, unun topaklanmaması önemli. Çok yavaş ama devamlı karıştırmak şart! Yemek suyunu çeker gibi olduğunda, deniz tuzu ile kırmızı pul biberi ilâve edin. Tüm yemeği bir güzel karıştırdıktan sonra, sıcak sıcak ikram edin. |