Taze bakladan fava
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 su bardağı iç bakla temizlenmiş
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
Yapılışı
Soğan iri parçalara bölünür.
Zeytinyağında kavrulan soğan ve sarımsakların üstüne, baklalar, şeker ve tuz eklenir.
Baklaların üzerini 1 parmak geçecek kadar su konulup, kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir.
Suyunu çeken baklalar, blenderdan geçirilirip, limon suyu ilave edilir.
Su ile ıslatılan bir kaba fava dökülür.
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılıp, iyice kıvam alması beklenir.
Servis yapılırken üzerine, dereotu ve çok az zeytinyağı daha gezdirilir. |