Cevap: Necip Fazıl KISAKÜREK'den Nükteler
| atmaca27 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Hiç bir zaman kıvırmadım kıvırmam da. 5.000 sayfa külliyat dediğin şey nedir? Hikâye okuma bana senin gözünden perde kalkmadığı müddetçe işin aslını göremeyeceksin. Allah ile aldatılıyorsunuz haberiniz yok... Söylediğin sözleri aynen iade ediyorum sana. Üstadına bir sana iki... Peygamberimizin vârisi diye kendinizi avutmaya devam edin, çok güzel uyutuluyorsunuz. Üstadına gelince; istediği kadar mükemmel şair olsun içi boş olduktan sonra, adam olmadıktan sonra ne işe yarar? Öyle dindar ayaklarına yatıp din üzerinden siyaset yapmakla şair olunmuyor BaRoN efendi. Mustafa Kemal konusuna gelince; ön yargılı değilim senin gözün gerçekleri idrak edemediği için ön yargılı görüyorsun beni. Dilerim bir gün gerçekleri idrak edersin. O sabatayist dediğin adamlar Müslüman ayağında istediklerini yapıyordu ondan haberin yok tabii. Aynı şu anda bir kesimin yaptığı gibi. Mustafa Kemal'i iyi bir devlet adamı olarak görmemen senin cahilliğin, geri kafalılığından dolayı kaynaklanıyor. Hiç bir insan kusursuz değildir, eleştirilebilir, tabii saygı ve edep sınırları çerçevesinde! Mustafa Kemal'in işlediği günahlar kendini bağlar bizleri değil. Bizi ilgilendiren kısmı bu ülkeye getirdiği yenilikler ve yaptığı hizmetlerdir. Tabii yaptığı şeyleri içinize sindiremediğinizden dolayı çamur atarsınız gerek aşikâr olarak gerek gizliden gizliye... Sizin gibilerin kanını bilirim ben. Şeriatı(!) getirmeliydi, sizin gibiler de şeriat adı altında istediği gibi at koşturmalıydı değil mi? Tıpkı sözde şeriat uygulanan din kardeşlerimiz(!) gibi... Kaldı ki Kur'anda Allah devlet yönetiminin nasıl olacağı konusunda hüküm vermemiş. Şu âyet var: "İçinizden seçtiğiniz idarecilerinize itaat edin." Tam şekli nasıldı hatırıma gelmiyor, mealen böyle bir şeydi. Beni cahillikle suçlarsın ama bilmezsin ki asıl cahil sensin, sen sözde dindarların peşinden gezerken ben hakiki İslâm'ı öğreniyorum... Seni sözde üstadınla ve muhterem(!) hocanla baş başa bırakıyorum. Dilerim Allah'tan bir gün hakiki İslâm'ı öğrenir, Allah ile aldatanların peşinden değil, gerçek Müslümanlığın peşinden koşarsın... Neyse vaktimi daha fazla sahtekâr iki insana harcayamam. Onlara ayıracağım vakti daha faydalı işlere ayırırım.
| Evet atmaca iyice bi atmış saçmalamış yetmemiş küstahlaşmışsın oda yetmemiş küfre varacak kelimler ile cümleler sarf etmişsin! "sana sadece tevbe istiğfar getirmen için telkinde bulunuyor diğer saçma sapan fikir ve soru işaretlerinede cevap vermeyeceğimi bildiririm.!" bu atmalarına daha fazla vakit harcamayacağımı söyledikten sonra sana güle güle .. Devam ediyorum .. EDEBİYATÇI BABA Necip Fazıl, oğlu Mehmed'i kırmaz ve ödevini yapar. Ödevden "orta" not alan küçük Mehmed eve geldiğinde üzüntülü şekilde babasına sitem eder: "Baba bu nasıl iş. Herkes seni edebiyatçı biliyor. Bense senin yaptığın ödevimde zar zor orta aldım." Üstadın tebessümü dudaklarına yayılır: "Üzülme evlat! Şarlo'da kendisine benzeyenler yarışmasında sonuncu olmuştu." |