Fıkra Saati (18+ ve küfürlü )
HOROZ
Ciftci, kumesine genc bir horoz almis. Fakat kumesteki yasli horoz kumesteki tavuklardan Fatma'yi cok sevdigi icin genc horozdan Fatma'yikendisine birakmasini rica etmis. Genc horoz da:
-Olmaz kumesteki butun tavuklar benim demis.Bunun uzerine yasli horoz - Bak, seninle bir yaris yapacaz, su karsidaki agaca kadar kosucaz, egerben kazanirsam Fatma'yi alirim, yok eger sen kazanirsan Fatma'yla birlikte butun tavuklar seninolur. demis ve genc horoz da bu teklifi kabul etmis. Tam kosmaya baslayacaklari sirada yasli horoz durarak - Bak, ben cok yasliyim bana biraz avans verir misin demis ve genc horoz da kabuledince yasli horoz baslamis kosmaya. Yasli horozbiraz uzaklastiktan sonra genc horoz da pesinden ona yetismek icin hizli bir sekilde kosmayabaslamis ve birkac adim attiktan sonra ciftci genc horozu vurmus ve:
- Ulan 1 ay icinde aldigim 3.horoz bu da ibne cikti. BAHTSIZ
Dogustan bahtsız bir adamın bi gun ucak yolculugu yapmasi gerekiyomus. binmeden evvelde "ben bahtsız bir adamim herhalde bu ucak yolculugunun sonu pek iyi olmayacak" diye icinden gecirmis. ucak yolculugunun 10. dakkasinda pilot "irtifa kaybediyoruz, lutfen bagajlari atalim" demis. herneyse bagajlar atilmis, fakat 10 dk. sonra pilot "maalesef hala irtifa kaybetmekteyiz, kura cekicez ve kalacaklar namina herkes kaderine razi olup atlayacak" demis. bizimkiside "ben bahysiz bir adamim, ilk kurada ben cikmazsam sasarim" diye icinden gecirmis. kura cekilmis v bizim adama cikmis. bizimkisi isyan etmis v yolculara hayatinda yasadigi turlu turlu sanssizliklari, basindan gecenleri kisaca annatip, son ricasinda bulunmus :"tek istegim olmeden once seytanin bacaani kirabilmek, bi soru soriim, bilemezseniz ikinci atlicam, bilirseniz gene ilk atlamaya hazirim" diger yolculardan kimse de birinci atlamak istemediginden ve 1kac yuz yolcu icinden elbette adamin sorusunu bilebilecek birisinin cikacagini dusunerek adamin istegini kabul etmisler.
adam sormus : "ben v yanimdaki adamin toplam kac tasagi var?"
tum yolcularda hep bir agizdan "doooort" demisler,
bunun ustune adam pantolonunu indirmis v sanssizlik sonucu tek kalmis tassaani gostermis.
Derken diger yolcu da indirmis, ama o uc tasakliymis.... AYIP EDİYORSUN
Fikra bu ya, Temel ile is aramak icin kutuplara gitmisler, hava soguk tahmin edilecegi uzre is de yok, bunlar usumeye baslamislar, Temel Dursun'a:
-"Tursun, demis, insan donmaya neresinden baslar biliy misun?"
-"Yok usagum bilmeyrum."
- "Cinsel organindan baslar" demis Temel. "Yani demis, eger orayi sicak tutarsak donmayiz."
-"Nasi olacak ha bu demis Dursun merakla..."
-"Simdu sirayla bi sen bana sokacaksin bi ben sana, boylece sicak tutup donmayacagiz."
Dursun kabul etmis ama once baslamak sartiyla. Neyse Temel domalmis, Dursun gecmis arkasina ise koyulmus, aradan 30-40 sn. Gectikten sonraTemel arkaya donup:
-"Ula demis isindin mi?" Dursun isindim deyince tamam demis o zaman simdi sira ben de...Neyse Dursun domalmis, Temel gecmis arkaya, 1 dk.,5 dk. 10dk. Temel sulaleden tikir tikir gidiyor, Dursun dayanamamis arkaya donup:
-"Temel demis eger isiniysan problem yok da sikiysen ayip edeysun..." |