Cevap: Remoter Ustalarindan kucuk bir yardim
| Alıntı: |
on *:text:*nickiniz*:#: {
notice $nick $read(x.txt)
}
on *:text:*nickiniz*:?: {
notice $nick $read(x.txt)
}
Bunu çalıştırman için İlk önce mIRC'in ana klasöründe x.txt dosyası açman gerekiyor.. sonrasında Nickiniz yazan yere nickini yazman.. bu nick'e gönderecek sen kanala göndermek istiyorsan; notice $chan veya # $read(x.txt) bu şekilde ikisinden birisini yazabilirsin. on *:text:$(* $+ $me $+ *):*:notice $nick $read(x.txt) Bunda ise; Nick belirtmene gereken yok, "$me" olduğu için hangi nick'te olursan ol senin olduğunu bildiği için gönderecektir. bunuda şu şekilde değiştirebilirsin; on *:text:$(* $+ $me $+ *):*:notice $chan veya # $read(x.txt) bu şekilde değiştirdiğinde mutlaka söyleyecektir. Unutmadan x.txt dosyasını açarken x.txt diye belirtme mIRC ana klasörünün içinde Sağ tıkla Yeni Metin belgesini seç. Yeni Metin Belgesi diye açılacaktır onun üzerine bir kere tıkla F2 tuşuna bas yeniden adlandırma için isim silinecektir. Veya Yeni Metin Belgesinin üzerine sağ tıkla yeniden adlandır ile sadece X yaz enterle sonra X dosyasının içine ne yazmak istiyorsan onları yaz mIRC'inin Remote bölümünede Yukarıdaki codelerden herhangi birisini yazdığında kanal'a gönderecektir. iyi forumlar... |
Daha önceden forum içerisinde, notice ile alakalı olarak cevaplandırdığım bir konu, örnek olarak alabilirsin, bu şekilde kendine bir code çıkabilirsin
__________________ Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük. |