Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Temmuz 2009, 00:05   #1
Çevrimdışı
Juventus
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cinsel isteği öldüren sebze




Bir çok derde deva ama! Cinsel isteği azaltıyor, meniyi kurutuyor...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Galenos, bostani marulda soğukluk olmadığını, ancak gül suyu kadar soğukluk olduğunu söylemiştir. Ona göre marulun rutubeti, pancar ve ebegümecinin rutubeti arasında yer alır.
Farklı kaynaklar ise, marulun yapı ve kuruluk bakımından lahanayla pazı türü sebzeler arasında yer aldığını belirtiyor. Eski zamanlardaki hekimlere göre ise besin olarak zararlı veya pek az besleyicidir. Bu doğru değildir. Marul, ikinci derecede soğuktur.
MARULUN YARARLARI
Marulun temizleyici, büzücü ve söktürücü özellikleri yoktur. Tuz ve ekşilik gibi özellikleri olmadığı için, maruldandan üretilen kan, diğer sebzelerden oluşan kana göre daha kırmızıdır. pişmiş marul besleyicidir. Marul, sıvıların birbiri ile uyuşmazlığından doğan şikayetlerde kullanılmalıdır.
Yıkanmış marul iyidir. Yıkamak, marulun gaz yapıcı özelliğini artırır ve aynı zamanda bütün sebzelerin soğukluğunu fazlalaştırır. O, süratle hazmedilir. Sinirsel şikayetleri (hastalıkları) önler.
ŞİŞLER
Yangılı şiş ve ödemler üzerinde etkilidir. Büyük ödemler üzerinde etkili olamaz.
HAREKET ORGANLARI
Eklemler üzerine haricen (yakı, lapa) uygulandığında yararlı olur.
BAŞ ORGANLARI
Çiğ ya da pişmişi, uyku verir; dolayısıyla uykusuzluğu giderir. Sayıklamayı önler. Ayrıca başı güneşte yanmaktan korur.
GÖRME
Yabani marulun sütü, kornea yaralarını temizler. Bostani marulun sütü de aynı etkiyi gösterir. Marul külü, yanıklar için kullanılır. Yabani marul sütü, kirpiklerin dökülmesini önler. Yenmesi, göze zarar verir.
DIŞARI ATAN ORGANLAR
Marulun tohumu, meniyi kurutur, cinsel arzuyu azaltır; orgazmı yavaşlatır. Yarım dirhem marul sütü, suyla içilirse, bağırsaklarda ishal etkisi yapar. Büyümüş göbekli bostani marulun sütü, yabani marul sütüne yakın etkiye sahip olur. Marulun direk tüketildiği takdirde bağırsaklar üzerinde ishal ya da kabız etkisi yoktur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet