Konu: Nba & Tbl
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Haziran 2009, 09:59   #144
atear
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nba & Tbl

Kobe: Üzerimden büyük bir yük kalktı

NBA’de şampiyonluğa ulaşan Los Angeles Lakers’ta Kobe Bryant, üzerinden büyük bir yük kalktığını söylerken; NBA tarihinin en çok şampiyon olan antrenörü Phil Jackson ise efsanevi koç Red Auerbach'ı anmayı unutmadı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

STANBUL - NBA final serisi beşinci maçında Orlando Magic'i deplasmanda yenerek 2009 NBA şampiyonluğuna ulaşan Los Angeles Lakers'ta gözler Phil Jackson ve Kobe Bryant'ın üzerindeydi.

Los Angeles Lakers, 2009 NBA şampiyonluğuna ulaşırken gözler süper yıldız Kobe Bryant'ın üzerindeydi. Shaquille O'neal'ın takımdan ayrılmasının ardından tek başına bir şampiyonluk kazanamadığı için eleştirilen Bryant, üzerindeki baskının artık sona erdiğini belirtti.

Kobe Bryant, "Üzerimden büyük bir yükün kalktığını hissediyorum. Shaq'tan sonra bu eleştirilere maruz kalmak çok sinir bozucuydu. Çin işkencesi gibi, sanki biri sürekli başınıza su damlatıyordu. Her seferinde korkuyordum. Bu birileri tarafından önüme konan ve kabul etmek zorunda olduğum bir hedefti. Tartışamazdım bile. Bir şeyler yapmak zorundaydım. Sonunda takım halinde bu hedefi kabul ettik ve kenetlenerek şampiyonluğa ulaştık" diye konuştu.

Şampiyonluğu finalde kaybeden Orlando Magic'in antrenörü Stan Van Gundy de, maç sonunda Phil Jackson'ı övenlerin başında geliyordu.

Van Gundy, "Phil Jackson'ın bazı başarıları akıl almaz. Yanılmıyorsam Phil, tam 51 play-off serisi kazandı. Kitaplara bakın, tarihte kaç antrenör 50 galibiyet alabilmiş ki? toplam 20'den az antrenör 50 play-off galibiyetine ulaşabilmişken, o 51 seri kazanmış. bu inanılmaz!" dedi.

2006 yılında vefat eden efsanevi antrenör Red Auerbach'ın rekorunu kırarak tarihindeki 10. şampiyonluğuna ulaşan Phil Jackson ise, Auerbach'ı onurlandırmayı unutmadı.

Phil Jackson, "Her ne olursa olsun on şampiyonluk kazanmak dikkat çekici bir başarı, bunda şüphe yok. Ancak tüm o maçları yeniden izlemek, oyuncularımın bu takıma kendilerini nasıl adamış olduklarını görmek, bambaşkaydı. Hepsinden farklı bir şampiyonluk kazandık. Şimdi eve gidip tıpkı Red'in yaptığı gibi onun anısına bir puro yakacağım" diye konuştu.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver