Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Haziran 2009, 10:39   #4
Çevrimdışı
Aria
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hz. ADEM'in Hayatı




1- Hz. Adem'den önce yer yüzünde insan var mıydı?

İlk insan Hz. Âdem’in balçıktan yaratılışını Cenab-ı Hak Kur’an’da safha safha anlatmaktadır. Daha sonra onun eğe kemiğinden Hz. Havva’nın yaratıldığını nazara verir. Bir imtihan sonuncunda Hz. Âdem ve Hz. Havva’nın, yer yüzüne Cennet’ten gönderildiklerini belirtmektedir.
Cenab-ı Hak Kur’an’da melaikeye hitaben yeryüzünde bir halife yaratacağını bildirince, melaike;
Yerde fesat yapacak kan dökecek kimseleri mi yaratacaksın?”diyor.1
Bu mealdeki ayetten hareketle bazı müfessir ve yorumcular Hz Âdem’den önce de başka Âdemler’in varlığını ileri sürmektedirler.
Bediüzzaman ise arzın insanların hayatına elverişli şartlara sahip olmadan önce idrakli mahluk olarak cinlerden bir nev’in bulunduğunu yaptıkları fesattan dolayı insanlar ile yer değiştiklerini belirtir.2
Prof. Dr. Adem Tatlı

kaynak
1. Bakara 30.
2. Nursi B.S. İşarat-ül İ’caz. Envar Neşriyat. s.201 1991 İstanbul

2- Hz. Adem'de tek renk ve ırk karakteri olduğu halde, günümüzdeki farklı renk ve ırk karakterleri nasıl ortaya çıkmıştır?
İnsanın genetik yapısını ihtiva eden kromozomlardaki genler, milyonlarca ciltlik kitapların bilgilerini içine alabilmektedir. Tıpkı, bir CD’ ye binlerce sayfalık bilgilerin sığdırılabildiği gibi. İşte ilk insan Hz Âdem’in genetik yapısında da, günümüzdeki insanların bütün renk ve ırk karakterleri şifrelenmiş halde mevcuttu. Başlangıçta baskın karakterler, çekinik karakterlerin görünmesine mani oluyordu.
Güneşin, gündüz vakti, yıldızların görünmesine engel olduğu gibi. Ne zaman güneş gitse, semadaki yıldızlar görünecektir. Burada güneş baskın gelmekte, zayıf ışıklı, yani çekinik karakterli yıldızların görünmesine engel olmaktadır. Aynen bunun gibi, insanlardaki renk ve ırk karakterleri, insanlar ayrı kabileler halinde yaşamaya başlayınca, kendi içerisinde saflaşmaya başladı. Baskın karakterlerden kurtulan bazı renk ve ırk karakterleri, zamanla ortaya çıktı.
Prof. Dr. Adem Tatlı

3- Hz. Adem'den günümüze kadar geçen süre nedir?

Bu süreyi tam olarak vermek mümkün değildir. İnsanın geçmişiyle ilgili, fen ve felsefenin ortaya koyduğu rakamlar milyonlarla ifade edilmektedir. Ancak, yaş tayin metotlarının güvenirliliği azdır. Canlıların yaşı ile ilgili verilen değerler, mutlak değil, izafi veya nisbi değerlerdir.
Yani, 100 milyon yaşında olan bir canlı,10 milyon yaşında olandan 10 kat daha yaşlıdır. Hakikatte 10 milyon yaşındaki varlık bin yaşında ise, 100 milyon yaşında olan da bundan 10 kat daha yaşlıdır, yani 10 bin yaşında olacaktır.
Semavi kaynaklar dikkate alındığında bu sürenin daha az olduğunu görüyoruz.
Kur’an-ı Kerim’de göklerin ve yerin altı günde, arzın iki günde, bitki ve hayvanların ise dört günde yaratıldığı nazara verilir.1
Buradaki gün tabirinden genelde devir manası anlaşılmıştır. Cenab-ı Hak, Hacc suresinde bir günün bizim saydığımız günlerle bin yıl olduğunu bildirir.2
Bir başka ayette de 50 bin yıl olduğunu nazara verir.3
Uzayda her bir gezegen ve yıldızın hareketi farklıdır. Dünya kendi etrafında bir günde dönerken, Merkür bu dönüşünü, dünya günü ile 58.5 günde yapar. Dünyanın güneş etrafında dolanımı bir yıl iken, Plüton’un güneş etrafında bir defa dönüşü 248 yıldır.4
İnsanın geçmişiyle ilgili olarak şu söylenebilir:
Semavi kaynakların işaretlerinden, ilk insan Hz. Âdem’den itibaren günümüze kadar geçen sürenin 7 ile 10 bin yıl arasında olabileceği anlaşılıyor.
Prof. Dr. Adem Tatlı

1. Hud 7; Furkan 59; Fussilet 9-12.
2. Hacc 47.
3. Mearic 4.
4. Tuna, T. Uzay ve ötesi.. Boğaziçi yayınları, ikinci baskı,1995.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver