Konu: Oyun code
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Haziran 2009, 17:18   #1
MerakLıuSer
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oyun code

selam arkadaslar,
ben söyle bisi rica edicektim örnegin oyun botuma;
!genelkultur 10 -- komutunu uyguladıgımda sorular klasorunun içindeki genelkultur.txt'den karısık 10 tane soru sorsun.
söyle mesela;
Soru1: Kızları en meshur olan sehir?
İPucu: İ****
İPucu: İ*m**
Kimse bilemedi cevap: İzmir
Bu tarz 10 tane sorsun istiyorum karısık.
-
!tv 50 --- komutundada 50 tane sorular klasorunun içindeki tv.txt'den karışık 50 tane sorsun.
Soru50: Kurtlar vadisi başrol kahramanı kimdir?
Nick- Polat Alemdar
Tebrikler Nick, bildiniz. Cevap: Polat Alemdar
Toplam bildiği soru sayısı; 15
-
!Karısık 100 -- komutundada sorular klasörü içindeki txtlerin hepsinin içinden karışık soru sorsun 100 tane.
-
Yardımı dokunabilir diye bir code pastellemek istiyorum;
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:!sorubot:#OYUNKANALIBURAYA:{ if $nick isop $chan { sorubot } } on *:text:!durdur:#OYUNKANALIBURAYA:{ if $nick isop $chan { durdur } } alias sorubot { unset %soru* | .enable #sorugroup | .set %sorukanal #OYUNKANALIBURAYA | msg %sorukanal Oyun basliyor hazirlanin. Toplam soru :  $+ $lines(sorukaynak.txt)  | /karistir } alias durdur { .timersoru* off | msg %sorukanal Oyun durduruldu. | .disable #sorugroup | } alias karistir { .remove karisik.txt .copy -o sorukaynak.txt sorutemp.txt var %i $lines(sorutemp.txt) while %i >= $lines(sorutemp.txt) { var %silgi $rand(1,$lines(sorutemp.txt)) .write karisik.txt $read(sorutemp.txt,%silgi) .write -dl $+ %silgi sorutemp.txt dec %i } .remove sorutemp.txt /soru } #sorugroup on alias soru { if %sorusayi == $null { set %sorusayi 1 goto start } else if %sorusayi < $lines(karisik.txt) { inc %sorusayi :start set %soru $gettok($read(karisik.txt,%sorusayi),1,191) set %cevap $gettok($read(karisik.txt,%sorusayi),2,191) .timer 1 5 msg %sorukanal Soru %sorusayi $+ :  $+ $gettok($read(karisik.txt,%sorusayi),1,191) .timersoru 1 30 msg %sorukanal Kimse bilemedi dogru cevap:  %cevap .timersorusor 1 30 /soru } else { unset %sorusayi .timer 1 3 msg %sorukanal Sorular bitmiştir, Sorular karistirilarak Oyun baştan başlıyor. Toplam soru :  $lines(sorukaynak.txt)  /karistir } } on *:text:*:#: { if $eval($+(%,$nick),2) == $null && $chan == %sorukanal && %cevap == $1- { set $+(%,$nick) 1 msg %sorukanal Tebrikler  $nick  $+ , dogru cevap %cevap , Toplam puanın:  $eval($+(%,$nick),2) unset %cevap .timersoru* off /soru } else if %cevap == $1- && $chan == %sorukanal { inc $+(%,$nick) msg %sorukanal Tebrikler  $nick  $+ , dogru cevap %cevap , Toplam puanın:  $eval($+(%,$nick),2) unset %cevap .timersoru* off /soru } } #sorugroup end

NOT: Bu kodede sorukaynak.txt içine soruları "soru¿cevabı" şeklinde ekliyoruz.
örnek: İstanbul başkenti¿Ankara
Gibi kolay gelsin yardımclar için tskler...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan