Bot Oluşturma ve Botların kanal(a)lara girmesi Hk.
Merhabalar;
Konuyu yanlış yere açmışsın, UnrealIRCD bölümüne açman gerekiyordu. Services'inin ne olduğunu belirtmemişsin ondan dolayı Anope ve IRCServices 'te botlar aşağıdaki şekilde göründüğü gibi yapılmaktadır. Botları oluştururken Serviceslerinin nasıl yazıldığını bilmiyorsan /map Komutunu uygula orada servicesinin nasıl yazıldığını göreceksin. iyi forumlar..
Öncelikle services botu yaparken dikkat etmen gereken konu services'inin ismini doğru yazmış olman. Örneğin /map komutunu uyguladığımda sunucumdan aldığım yanıt;
IRC.NeverBackDown.Com
`-services.neverbackdown.com
/MAP bilgisi sonu
Buna göre yani /map bilgisine göre benim serviceslerim, services.neverbackdown.com bu şekildedir. Botların yapılmasına gelince..
/Operserv Raw : NICK X 1 1 X Never.Back. services.neverbackdowN.net : mIRC
Bu şekilde bot kurmak istersem, sunucu kabul etmeyecektir. Çünkü benim services'im küçük yazılıyor.
Doğrusu şu ise aşağıdaki gibidir;
/Operserv Raw : NICK X 1 1 X Never.Back. services.neverbackdown.net : mIRC
Botu herhangi bir odaya çekmek içinse;
/operserv raw :X Join #Kanal Yukarıdaki anlatılan IRCServices İçindir.. Anope içinse Aşağıdaki işlemleri uygulayınız;
/botserv bot add X X Never.Back mIRC
Bu şekilde sunucumuza botumuzu oluşturmuş oluyoruz. Kanal sokmak içinse iki yol vardır, Op olarak girmesi, User olarak girmesi. Birinci Yol (Bu komutla girerse, kanala op olarak girecektir.)
/bs ASSIGN #Kanal nick İkinci Yol (Bu şekilde girerse user olarak girecektir.)
/os raw :X join #Kanal
__________________ Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
Konu Lucifer tarafından (28 Mayıs 2009 Saat 04:56 ) değiştirilmiştir.
Sebep: /map eklentisi.
|