|
komplo1 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Evet arkadaşlar bi çoğu webmasterimiz için Translate kabus olmuştu çünkü google bazı siteleri (benim sitelerde dahil) ingilizce algıla***** aramalarda site yanında [ Bu sayfanın çevirisini yap ] çıkıyordu ve buda bizim çıkmak istediğimiz kelimelerde düşmemize neden oluyordu.Evet ilk başta saçma gelebilir ama google şöle düşünüyor bu adamın madem sitesi ingilizce google.com.tr de ne işi var deyip 5,6 sayfa geriye atıyordu ve google.com da veya diğer google servislerinde siteler hep 1. sayfada çıkıyordu.Nihayet 3 gün arama ile çözümünü buldum daha doğrusu google yazmış zaten Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. nese o makaleyi veriyim ben size;
Web sayfamın çevrilmesini istemiyorsam ne yapabilirim?
Sayfanızın Google Translate tarafından çevrilmesini istemiyorsanız HTML dosyanıza aşağıdaki meta etiketini eklemeniz yeterlidir:
<meta name="google" value="notranslate">
Web sayfamdaki bir bölümün çevrilmesini istemiyorsam ne yapabilirim?
Web sayfanızın bir bölümünün çevrilmesini istemiyorsanız, çevrilmesini engellemek istediğiniz HTML elemanına yalnızca "class=notranslate" eklemeniz yeterlidir. Örneğin:
Bize <span class="notranslate"> Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. </span> adresinden e-posta gönderin
|
err.description + "\n\n"; txt+="Click OK to continue.\n\n"; alert(txt); }
}
bu kodu
err.description + "\n\n"; txt+="Click No to continue.\n\n"; alert(txt); }
}
bu sekil değiştirdiğimiz zaman da engelleyebiliyor.