Cevap: PCI Basit iletisim denetleyicisi
Şimdi anlatımınıza göre iki fraksyon çıkıyor.
1. bilgisayar ile modem arasındaki bağlantı sorunlu olabilir mi ?
2. modenizin ışıkları yanmasına rağmen bağlandığı dns adresi çok düşük ya da farklı bir sorun teşkil ediyor.
''Modeminizin pc ile bağlantısında sorun olmadığını ağ bağlantılarım simgesine çift tıklayım özellikler sekmesindeki (tam hatırlamıyorum vista var çünkü) ayarları kurcalayın Yerel ağ bağlantısı şu anda bağlı Ip adresi : 192.168.2.x Varsayılan ağ geçidi : 198.168.2.1 diyorsa modeme bağlısınız demektir.
Kısa yoldan bunu web browserinize 192.168.2.1 yazarak deneyebilirsiniz karşınıza Airties yönetim sayfası geliyorsa modeme ulaşabiliyorsunuz demektir.''
''Modeminizi arkasındaki küçük butona basılı tutarak resetlemenizi (ışıklar sönüp yeniden açılana kadar beklemek) resetleyip ayarlarınızı yeniden girmenizi öneririm. ''
Modeme ulaştınız ayarlarınızı yeniden kaydettiniz
(Bu ayarlar : Enkapsilasyon : PPOELLC - VPI : 8 - VCI : 35 - Kulanıcı Adı : ahmetmehmet@ttnet - Şifre : 123456 şeklinde olacaktır.)
fakat halen internete giremiyorsanız. Öncelikle duvar prizinden telefona ve splittere giden kablonuzu, daha sonra splitter cihazını ve splitterden çıkıp modeme giden kabloyu gözden geçirin. Eğer duvar prizinden gelen hattınız splitter aracılığı ile telefon ve Adsl olarak ayrıştırılmıyor ise internete girememe sebebiniz bu olabilir. Daha ayrıntılı anlayabilmek için modeminizi tüm telefon hatlarını sökerek direk bir telefon prizine bağlamanız olabilir. Hala düzelmiyor ise 444 0 375 burayı arayıp sorununuzu bildirebilir ve görüşme esnasında modeminizin pc ile bağlantısında sorun olmadığını telefon kablolarınızda ve splitterinizde sorun olmadığını ve düzgün bağlı olduğunu buna rağmen internete giremediğinizi söylerseniz yardımcı olurlar mutlaka (gerekirse evinize kadar gelip kontrol etme zorunlulukları var).
Not : USB yöntemi ile internete bağlanabilirsiniz fakat performans alamazsınız Ethernet kartı ile LAN kullanarak bağlanmanız daha mantıklıdır. Ayrıca Airties RT ler çok kaliteli ve sorunsuz cihazlardır teknik bir sorun çıkarma olasılıkları azdır.
Hala olmuyorsa ben gelip bakayım birde Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |