|
SuNSeT Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
PC'ye format attım, C'yi D'yi silip yeniden yapılandırdım. (Niye böyle birşey yaptıysam ahh ahh ;x) neyse sonra aygır yöneticisinde, PCI Basit iletisim denetliyicisinin deaktif oldugunu gördüm, 3-5 araştırdım net'den 56k modem ile olduklarını söylemişler, kimisi anakart'ın sürücüsünü tam yükle demiş, dün geçe real'den bilgisiyarcı bir arkadaşla da konuştum, oda Modem'i tanıtamamışsın dedi, oysaki modem'i cok güzel tanıttım, kaldırdım kurdum, kaldırdım kurdum, fakat yanıt hala aynı, sorunlu olarak gösteriyor aygır yöneticisinde. Modem'deki dört ışıkda yanıyor, ayrıça modem'in programında net'in oldugunuda gösteriyor, harici olarak "198.162.1.2" bu idi sanırım ip, modem bilgilerinde de, adsl v internet'in oldugunu gösteriyor, gel gelelim pc'de INTERNET, adına hiç bir şey yapamıyorum? Bu sorunu nasıl aşabilirim acaba bilgisi olanlar yardım ederlerse cok makbul olucaktır gerçekten, tşk ederim.
|
Öncelikle bilinmeyen bu donanımın hangi aygıta ait olduğuna emin olmak adına modemi kapatarak ya da fax modemi var ise kasadan sökerek yola çıkabilirsin. Ayrıca ADSL modemin USB değil ise zaten donanımsal aygıtlarla bir alakası yoktur ki o zaman o bilinmeyen aygıt kesinlikle Fax modemdir. Eğer o aygıt fax modem ise internete girememe sebebiniz o değil. Eğer ADSL modeminiz USB bağlantılı ise USB denetleyicisi ile modem arasındaki iletişim kopukluğuna dair nedenler şunlar olabilir.
USB kablosu bozuk
Modem usb portu bozuk
Windows hatalı kurulmuş
Windows USB 2 desteği ya da anakart kaynakları güncellemesi istiyor olabilir. (Anakartınızın üretici sitesinden var ise güncel driver indirin. Özellikle Chipset driver'i)
Modem CD si eskidir belkide Xp kurdunuz sanırım bu işletim sistemini desteklemiyor olabilir modemin üretici sitesinden güncel driver temin edin.
Bu aşamaları gözden geçirmenizi tavsiye ederim arkadaşınızın dediği gibi belkide yanlış yüklüyorsunuzdur. Bazı modemler program gibidir ileri, ileri olayı yükledim dersin ama aslında yüklememişsindir. Tabi bu söylemlerim USB modem üzerine. Bu yüzden Aygıt yöneticisinden o aygıta sağ tıkla***** Sürücü güncelleyi seçip Sürücü cd'si içerisindeki klasorleri tek tek arattırmanda fayda var özellikle driver, drivers, drv vs.. gibi klasörler.
Ayrıca modemin markasını bağlantı türünü vs.. bilgilerinide verirseniz belki insanların aklına daha mantıklı çözümler gelir. İhtiyaç duyarsanız daha kapsamlı yardımcı olmaya çalışırım buradan yazın.