Zeytinyağlı Enginar Dolması
Zeytinyağlı Enginar Dolması Ana yemek ya da et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz zeytinyağlı enginar dolması. Enginar, karaciğerin düzenli çalışmasına ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Hazırlanışı pratik, görünümü ilgi çekici. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler, 5 adet ayıklanmış, soyulmuş enginar 500 gram patates,havuç, bezelye karışımı garnitür 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker Tuz, dereotu. 1 su bardağı su Hazırlanışı, Enginları yıkayıp süzdükten sonra yayvan bir tencereye dizin. Havuç, bezelye, patates karışımından oluşan garnitürü enginarların üzerine paylaştırın. Tencereye 1 su bardağı suyu, şekeri ve tuzu ekleyin. Orta dereceli ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dere otu ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun |