Çiğ Börek
Tatarların geleneksel lezzeti sofranıza konuk oluyor. Damak tadınızda yeniliğe yer açmak istiyor ve kendi evinizde nefis bir börek yapmak istiyorsanız çiğ börek tarifi karşınızda...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler,
Hamuru için,
4 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Su
Yeteri kadar un
Harcı için,
250 gram kıyma
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Soğan ve maydonozu ince ince doğrayın.
Kaseye ekleyip üzerine tuz ve karabiber ilave edin.
Yoğurma kabına yumurta, tuz ve suyu ekleyip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin.
Hamuru 3 parçaya bölün.
Her bir parçayı 15 cm genişliğinde açın.
İçine kıymalı harçtan koyup, yarım ay şeklinde katlayın.
Kızgın ve bol yağda her iki tarafını da kızartın.
Afiyet olsun