Evet, o dediğini eklememiştim. Aylardır IRCForumlari'nda bu biçimde -isteğe göre ve yardım amaçlı- kod yazmıyorum, yeniden ısınırken böyle ufak tefek gözden kaçırmalar olabiliyor.
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on !*:join:#X:.timer 1 2 $okya(#,$nick)
on !*:part:#X:if ($isfile($+($mircdirtakip\,$nick,.txt))) write $+(takip\,$nick,.txt) $+([,$date,-,$time,]) #X kanalından çıktı.
on $*:text:/^!takip ?/i:#Y:{
if (!$isfile($mircdirtakip\,$+($2,.txt))) .msg # Hata: $2 rumuzuna ait bir kayıt yok.
else { .msg # $2 rumuzuna ait kayıtlar listeleniyor. | var %z = 1 | while ($read($+(takip\,$2,.txt),%z)) { .msg # $v1 | inc %z } }
}
alias -l okya if ($regex($nick($1,$2).pnick,/^(%|@|&|~)/)) { $iif(!$isfile($+($mircdirtakip\,$2,.txt)),write $+(takip\,$2,.txt)) | write $+(takip\,$2,.txt) $+([,$date,-,$time(HH:nn),:,$calc($+($time(ss),-2)),]) #X kanalına girdi. }
Biraz kodu değiştirdim. Kanala yapılan girişten, iki saniye sonra prefix (+h, +o, +a veya +q) kontrolü yapıyor ve eğer kontrol olumluysa, saat kısmından iki saniye düşürerek bilgiyi kayıt ediyor. Aynı şekilde kanaldan çıkışlarda da bu kontrolü yapamayacağımız için -sonuçta kullanıcı kanaldan ayrılmış- eğer daha önce herhangi bir giriş yapıldıysa, çıkışları kayıt ediyor.
Umarım işine yarar.