Konu: online takip
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2009, 18:49   #69
Lucifer
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: online takip

1.) Sen status'de bekleyip rapor almak istiyorsun bunu s*notice'lerle gerçekleştirebilirsin, Yani sunucuya giriş Sunucudan çıkış olarak ama senin oper flagların olmadığı için onu yapamazsın.

2.) Yukarıda benim kullandığım ve denemesini yaptığım code ise; Mantık şu X Nick'i Y 'ni !ekle Y yaptığı zaman code işleme geçiyor ve kanala girdiği zamandan itibaren kayıt altına alıyor, senin dediğin gibi 10 dk duruyor diyorsun 1 saat gösteriyor neden? kendi mIRC'ime ekledim ve çalıştırdım böyle bir sorunla karşılaşmadım.

3.) Code ise şu şekilde çalışmakta ; X Nick'ini takip'e aldığın zaman gün boyunca kanala girdiği andan itibaren otomatik olarak kayıt tutmaya başliyor ve kanal içerisinde durduğu zamanı hesapliyor.

Örnek ;

[18:34] <Murat> !ekle X
[18:34] <Murat> !onlines X

Özelime gelen Cevap

[18:34] <`> X nicki online listesine eklenmiştir.
[18:34] <`> X 'nin henüz online süresi yok.

X Botunu kanal'a sokup çıkardığım zaman ise İlk'inde verdiği cevap.

[18:34] <`> Çarşamba=4Saniye
[18:34] <`> ---------- Listenin sonu ---------- Bugün 22/04/2009 ve Saat 18:34.56

X Nick'i 2'nci kez kanala girdiğinde ;

[18:35] <`> Çarşamba=26Saniye
[18:35] <`> ---------- Listenin sonu ---------- Bugün 22/04/2009 ve Saat 18:35.27

X Nick'i 3'ncü kez kanala girdiğinde;

[18:36] <`> Çarşamba=1Dakika 3Saniye
[18:36] <`> ---------- Listenin sonu ---------- Bugün 22/04/2009 ve Saat 18:36.51

Yani Kullanıcı kanala girdiği andan itibaren kayıt altına alır. Saatlerin şaşması sözkonusu değil. Yukarıda vermiş olduğum codeyi mIRC'ine ekle Oplarından birisini takip altına al ve devam ederse sorunun onu söylemen yeterli olacaktır. şuan için aklıma gelen bunlardır. Takip altına almadan önce !sıfırla komutu ile bütün onlineleri sıfırla. Sonra !ekle nick yaparak komutu çalıştır.

yardımcı olabildiysem ne mutlu, iyi forumlar..

Konu Lucifer tarafından (22 Nisan 2009 Saat 19:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekleme.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver