Cevap: Türkçe Turkche Olmasın.
Türkçe'yi tam olarak bilsekte son zamanlarda yayılan "internet dili" ya da " msn dili" Türkçe'yi Turkche'leştiriyor..e Kendimden örnek verıcem ; Wize sınavlarında yazılı kagitlarında süreklı kısaltma yapiyorum ve msn dili yazıodum :p Geçen gun edebıyat ogrtmnmle tartişmiştim Kendisi bu konuda çok hassas..Karşisinda konusurken bıle sözünü kesip düzeltme yapabilir Sınıfta yaptiğida oluyo zaten...Bu konu için sınıfta bi konusma yapmıstı artık hak veriyorum öğretmenıme Çünkü ; Atatürk’e göre bir ülke ancak her şeyiyle bağımsız olabilirdi. Her şeyiyle bağımsızlıktan kasıt siyaset, hukuk, teknik, bilim, eğitim, sanat, tıp, kültür ve edebiyat gibi hayatın bütün yüzüdür. Bunun başında da dil gelir, Türkçe gelir. Atatürk “Türk Kimliğini” Türkçe ile tanımlamıştır. Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki temel dâvânın; Türkçe’yi, Türk kültürü ve kimliğini yabancı boyunduruklardan korumak olduğunu defalarca dile getirmiştir. Atatürk’ün bu konudaki sözlerinden de anlıyoruz ki Türk eğitiminin, eğitimciliğinin dili, sadece ve sadece Türkçe olmalıdır. |