aşure
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yeni Hicri yılınız ve Aşure gününüz mübarek olsun. 1429 Hicri yılı dünyaya huzur ve barış getirsin. MALZEMELER: yarım kg aşurelik buğday 1 subardağı nohut 1 subardağı fasulye 1 kahve fincanı pirinç 100grm doğranmış kuru kayısı 100 grm çekirdeksiz üzüm 100grm ufak doğranmış incir(sıcak suda kabartılacak aşure servis edilirken atılacak kararmaması için) temiz bir tülbentle bağlanmış 5 adet karanfil(aşuremizin kararmaması için) üzeri için portakal kabuğu rendesi,ceviz,fındık,tarçın,nar 1.5 kg tozşeker YAPILIŞI: 1-Aşureyi pişirmeden 9-10 saat önceden buğdayı büyük bşr tencereye larak üzerine 5-6 parmak geçecek şekilde su koyup 2 taşım kaynatın ve 9-10 saat bekletin. 2-Nohut ve fasulyeyi aynı tencereye alıp sıcak suda ıslatın 9-10 saat bekletin 3-9 saat dolunca tencerelerin altını açın ve kısık ateşte karıştırarak buğdaylar ezilip kabarıncaya kadar ;nohut ve fasulyeler ise yumuşayıncaya kadar kaynatın(yaklaşık 3 saat)Tencerelerdeki su azalırsa ekleyin.Karanfili de bu aşamada ekleyin. 4-Buğdayın pişmesine yakınpirinci de koyarak pişirin.Fasulye ve nohut pişince buğday tenceresine alın ve 15dk daha kaynatın.Akşamdan ıslattıgınız kayısı ve üzümü ekleyin 15 dk daha pişirin. 5-Aşurenin kıvamını sıcak su ekleyerek ayarlayın..Soğuyunca koyulaşacağını da hesap edin. 6-Portakal kabugu ıslatıp kaynattıgınız incir tarçın,nar,ceviz serperek servis edin. |