13 Nisan 2009, 18:08
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kısır (Antakya)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. - 1 komposto kasesi köftelik bulgur
- 1 demet taze soğan
- 1 bağ maydanoz
- nar ekşisi
- zeytin yağı
- arzu ettiğiniz kadar biber salçası
- domates salçası
- 4 bardak kadar su
- kısırı yoğuracağımız bir tepsiye köftelik bulgurumuzu boşaltıp üzeine 1 bardak kadar soğuk su döküp 15 dk.kadar ıslatıyoruz.ıslanan bulgurun üstüne biber ve domates salçamızı da ekleyelim,bir kaşık yardımıyla iyice yumuşamasını bekleyelim...
- not:su soğuk olacak...sıcak su kullanmıyoruz
- bu arada taze yeşilliklerimizi iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz...
- daha sonra tepsiyi önümüze alıp,yoğurmaya başlıyoruz....bulgurlar iyice yumuşayana kadar bu işleme devam ediyoruz...
- arada bir eğer bulgurlar çok diriyse ellerimizi bir kap içine aldığımız 3 br.suya batırıp ellerimizi ıslatıyoruz...dikkat edin sadece ıslatıyoruz...ekstradan su katmıyoruz...
- iyice yoğurduğumuz bulgurumuza( 10 dk.kadar) bir çay bardağından 1 parmak eksik nar ekşisi ilave edip her tarafına yedirip 1,5 çay bardağı kadar zeytin yağını ilave edip harmanlıyoruz...en son ise ince ince doğradığımız yeşilliklerimizi lilave edip servis tabağına alıyoruz....
|
| |