Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Nisan 2009, 18:08   #1
Çevrimdışı
KraLiSHE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kısır (Antakya)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


  1. 1 komposto kasesi köftelik bulgur
  2. 1 demet taze soğan
  3. 1 bağ maydanoz
  4. nar ekşisi
  5. zeytin yağı
  6. arzu ettiğiniz kadar biber salçası
  7. domates salçası
  8. 4 bardak kadar su
  1. kısırı yoğuracağımız bir tepsiye köftelik bulgurumuzu boşaltıp üzeine 1 bardak kadar soğuk su döküp 15 dk.kadar ıslatıyoruz.ıslanan bulgurun üstüne biber ve domates salçamızı da ekleyelim,bir kaşık yardımıyla iyice yumuşamasını bekleyelim...
  2. not:su soğuk olacak...sıcak su kullanmıyoruz
  3. bu arada taze yeşilliklerimizi iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz...
  4. daha sonra tepsiyi önümüze alıp,yoğurmaya başlıyoruz....bulgurlar iyice yumuşayana kadar bu işleme devam ediyoruz...
  5. arada bir eğer bulgurlar çok diriyse ellerimizi bir kap içine aldığımız 3 br.suya batırıp ellerimizi ıslatıyoruz...dikkat edin sadece ıslatıyoruz...ekstradan su katmıyoruz...
  6. iyice yoğurduğumuz bulgurumuza( 10 dk.kadar) bir çay bardağından 1 parmak eksik nar ekşisi ilave edip her tarafına yedirip 1,5 çay bardağı kadar zeytin yağını ilave edip harmanlıyoruz...en son ise ince ince doğradığımız yeşilliklerimizi lilave edip servis tabağına alıyoruz....

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver